Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi csirkekoszorú

Karácsonyi csirkekoszorú
Karácsonyi csirkekoszorú
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eve and Apple blogján láttam egy csirkés receptet, ezt alakítottam át olyanná, ami számomra az ünnepi asztal dísze lehet. Sajnos nem tudtam egészben lefényképezni a koszorút, mert a párom gyorsabb volt nálam, és kivágott magának egy szeletet.

A költségbe a bor árát nem számoltam, mert édesapám bortermelő, így az mindig van itthon.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvákat előző nap beáztatjuk a borba (egy napot ázzon).
  2. A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. A szilikon kuglófformát kikenjük olajjal vékonyan.
  4. Kibéleljük a bacon szeletekkel a formát.
  5. A felkockázott csirke felét belerakjuk a formába. Erre egy sor szilvát pakolunk. Rá a csirkemell másik fele jön. Majd a maradék szilva.
  6. Hajtsuk rá ezután a bacon kilógó végeit.
  7. Fedjük le alufóliával, és 170 fokon 1 órát süssük.
  8. Hagyjuk kihűlni kicsit a formában.
  9. Sülés közben levet enged, ezt öntsük le róla, és borítsuk egy tányérra.
  10. Krumplipürével, salátával, melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.


 

  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 197
elküldve: 29
receptkönyvben: 264
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

PIEDRA

Mióta szakács: 2012.07.26.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

baconbe göngyölt csirke, aszalt szilvás csirkemell, ünnepi csirkekoszorú

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jucmik
jucmik / jucmik Tue, 2012-12-25 10:50

Boldog karacsonyt! megsutottuk tegnap - ez az unnepi foetel tegnap es ma nalunk. Csak egy otlet aki szeretne ezt megsutni, en kiboritas utan meg visszatettem grillbe 10 percre, hogy a bacon ropogos, piros legyen, ne puha es feher.. Szep lett, es megeri azt a plusz par perc varakozast! Koszi a receptet, nagy kedvenc lett maris!!! :-)

piedra22
PIEDRA / piedra22 Sat, 2013-02-23 14:38

Kedves Jucmik, most láttam csak a hozzászólásodat:( Boldog Karácsonyt így megkésve... boldog vagyok, ha ízlett és kedvenc lett nálatok! A ropogós bacont én is imádom, legközelebb grillezem én is! Köszi az ötletet!:)

piedra22
PIEDRA / piedra22 Thu, 2012-11-22 13:44

Kedves Vaniszakács!
Sima kuglóf formát is használhatsz, csak jól vajazd vagy olajozd ki,hogy ne ragadjon bele.
Remélem jól fog sikerülni!
Szép napot!

vaniszakács
vaniszakács Wed, 2012-11-21 21:30

Szia csodálatos a recept, szeretném is megcsinálni csak az lenne a kérdésem, hogy sima kuglóf formába is meg lehet sütni vagy csak a szilikonos jó? Előre is köszönöm!

piedra22
PIEDRA / piedra22 Tue, 2012-11-13 12:33

Kedves Evacili,
örülök,hogy tetszik, remélem majd ízleni is fog!
Minden jót: Piedra

540
csirkemell filé 80 dkg
aszalt szilva 20 dkg
édes fehérbor 2 dl
bacon 8 szelet
napraforgó olaj 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint