Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilvás párolt káposzta Palanett konyhájából

Aszalt szilvás párolt káposzta Palanett konyhájából
Aszalt szilvás párolt káposzta Palanett konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem csak télen sláger nálunk a párolt káposzta. Aszalt szilvával és egy kevés balzsamecettel pedig igazi telitalálat!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban lepirítjuk az egész köményt a kanálnyi zsíron, addig összevágjuk a káposztát, rádobjuk a köményre, és enyhén megsózzuk.
  2. Kevergetjük, pár perc alatt összeesik, annyi idő alatt a szilvákat egyenként megfelezzük.
  3. A káposztára öntünk egy evőkanálnyi balzsamecetet (ízlés szerint bátran lehet többet is), elkeverjük benne az eritritet, és felöntjük egy kevés vízzel, hogy éppen ellepje. Fedő alatt időnként megrázogatva pároljuk tovább, a vizet pótoljuk, ha szükséges.
  4. Ha a káposzta kezd puhulni, rádobjuk a szilvákat, jól elkeverjük, és tetszés szerint utánízesítjük. Kb. 20 perc kell a szilvának, hogy krémesre puhuljon, ekkor levesszük a fedőt, és elforraljuk róla a vizet. Sült húsok mellé tökéletes választás. ;)
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 290
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Palanett

Mióta szakács: 2016.05.09.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

párolt káposzta, párolt káposzta balzsamecettel, káposzta szilvával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

260
vöröskáposzta 1 közepes fej
sertészsír 1 ek
aszalt szilva 20 dkg
xilit 2 dkg
köménymag 1 teáskanál
1 csipet
balzsamecet 1 ek