r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás-diós csemege

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
apecs
Aszalt szilvás-diós csemege
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 604 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 3622 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 378 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 604 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    232.9 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2529.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1111 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.4 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    649 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    665 micro
Összesen 3622 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 378 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat mikróban megolvasztjuk, a diót kb. félcentis darabokra törjük.
  2. A dió és az aszalt szilva kivételével az összes hozzávalót egy tálba tesszük, mixerrel összedolgozzuk.
  3. Kivajazott csatos tortaformába öntjük a masszát, és egyenletesen elosztva rászórjuk a darabokra tört diót és az aszalt szilvát.
  4. Sütőbe helyezzük, és 200 fokon kb. 50 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6375
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Amilyen bizalmatlanul olvassuk a hozzávalókat, annyira kellemes csalódás a végeredmény.

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

Nagyon finom a tészta,de meg kell hogy jegyezzem,érdemes a diót és az aszaltszilvát is belekeverni,mert egyébként kiszárad rajta a szilva,a dió pedig lepereg.Ma készítettem el,legközelebb eképp fogom.

apecs

Kedves aszticska! Nekem lesüllyednek a diók és a szilvák a tetejér?l sütés közben, és ami fönt marad azt úgy szeretjük sültebben. Eredetileg a tetejére kristálycukrot kell szórni, és valószín? a cukor réteg megvédené a szilvákat, de szerintem úgy émelyít?en édes. Köszönöm a visszajelzésedet, hasznos lehet azoknak akik ezután készítik majd el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek