r
Nosalty Logó

Diós csokikrémmel töltött vaníliás piskóta

NS
Diós csokikrémmel töltött vaníliás piskóta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta:

Krém elkészítése:

Tetejére:

500
Kalória
13.9g
Fehérje
35.5g
Szénhidrát
39.6g
Zsír
123.8g
Víz
120g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
662.2mg
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta:

Krém elkészítése:

Tetejére:

Összesen 500 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta:

Krém elkészítése:

Tetejére:

Összesen 3008 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta:

Krém elkészítése:

Tetejére:

Összesen 208 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    123.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 500 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.4 g

Zsír

  • Összesen
    237.8 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4014.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    970 mg
  • Foszfor
    2059 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    213 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    742.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    669 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1018 micro
Összesen 3008 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 208 kcal

Elkészítés

Piskóta:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket felverjük egy csipet sóval, egyenként hozzáadjuk a sárgákat, beleszitáljuk a kókuszlisztet, hozzáadjuk az édesítőt, a citromlevet és a szódabikarbónát, majd a vaníliamagokat is, és 180 Celsius fokon 30 perc alatt készre sütjük.
  2. Én mindig szilikonos sütőlapot teszek a tepsibe, így nem kell kikenni, és ha a tészta állaga nem kívánja, akkor zsiradékot sem adok hozzá. Érdemes még melegen kettévágni, szépen szeletelhető.

Krém elkészítése:

  1. A kókusztejet kis lángon melegíteni kezdjük, beletesszük az édesítőt, és folyamatosan kevergetjük, míg elolvad (ha rúdból kapartuk ki a vaníliamagokat, akkor a rudat is belefőzhetjük, amit majd a végén feltétlen távolítsunk el!).
  2. Ha az édesítő elolvadt, beleszórjuk a darabolt diót, és kanalanként hozzáadjuk a natúr kakaót is. Továbbra is kis lángon folyamatosan kevergetjük, hogy le ne égjen, és ha már forrni kezd, beleszitáljuk a zselatint is, jó alaposan elkeverjük, és lehúzzuk a tűzről, félretesszük hűlni. A vaníliarudat vegyük ki!

Tetejére:

  1. Én a tetejére külön főztem a krémet, a fenti módon, egyszerűen csak kihagytam belőle a diót.:)
  2. Keresünk egy akkora méretű edényt, amibe a piskóta talpa pontosan belefér, ezt nagyon minimálisan bevizezzük, kibéleljük folpackkal, majd beletesszük az egyik lapot. Fontos, hogy pont passzoljon az edénybe, különben le fog folyni róla a krém! Bőven megkenjük a teljesen kihűtött csokis-diós masszánkkal, majd rátesszük a másik piskótát, azaz a kalapot, meglocsoljuk a másik, dió nélküli krémmel, és néhány órára hűtőbe tesszük dermedni.
  3. A piskóta nem fog megpuhulni, kemény lesz, de éles késsel klasszul lehet vágni, nem morzsálódik. A folpack-bélésnek köszönhetően egyszerre könnyen ki tudjuk venni az edényből.
  4. Ha tortának készítjük el, akkor egy csatos formával még egyszerűbb a dolgunk.:) Alsó lap – diós krém – felső lap – sima krém – díszítés (opcionális).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Ez a nagyon csokis süti teljesen véletlen született vasárnap délelőtt, és már a szeletelés pillanatában megfogadtam, hogy legközelebb minimum dupla adagot készítek!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...