r
Nosalty Logó

Diós csokikrémmel töltött vaníliás piskóta

NS
Diós csokikrémmel töltött vaníliás piskóta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta:

Krém elkészítése:

Tetejére:

500
Kalória
13.9g
Fehérje
35.5g
Szénhidrát
39.6g
Zsír
123.8g
Víz
120g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
662.2mg
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta:

Krém elkészítése:

Tetejére:

Összesen 500 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta:

Krém elkészítése:

Tetejére:

Összesen 3008 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta:

Krém elkészítése:

Tetejére:

Összesen 208 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    123.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 500 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.4 g

Zsír

  • Összesen
    237.8 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4014.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    970 mg
  • Foszfor
    2059 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    213 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    742.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    669 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1018 micro
Összesen 3008 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 208 kcal

Elkészítés

Piskóta:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket felverjük egy csipet sóval, egyenként hozzáadjuk a sárgákat, beleszitáljuk a kókuszlisztet, hozzáadjuk az édesítőt, a citromlevet és a szódabikarbónát, majd a vaníliamagokat is, és 180 Celsius fokon 30 perc alatt készre sütjük.
  2. Én mindig szilikonos sütőlapot teszek a tepsibe, így nem kell kikenni, és ha a tészta állaga nem kívánja, akkor zsiradékot sem adok hozzá. Érdemes még melegen kettévágni, szépen szeletelhető.

Krém elkészítése:

  1. A kókusztejet kis lángon melegíteni kezdjük, beletesszük az édesítőt, és folyamatosan kevergetjük, míg elolvad (ha rúdból kapartuk ki a vaníliamagokat, akkor a rudat is belefőzhetjük, amit majd a végén feltétlen távolítsunk el!).
  2. Ha az édesítő elolvadt, beleszórjuk a darabolt diót, és kanalanként hozzáadjuk a natúr kakaót is. Továbbra is kis lángon folyamatosan kevergetjük, hogy le ne égjen, és ha már forrni kezd, beleszitáljuk a zselatint is, jó alaposan elkeverjük, és lehúzzuk a tűzről, félretesszük hűlni. A vaníliarudat vegyük ki!

Tetejére:

  1. Én a tetejére külön főztem a krémet, a fenti módon, egyszerűen csak kihagytam belőle a diót.:)
  2. Keresünk egy akkora méretű edényt, amibe a piskóta talpa pontosan belefér, ezt nagyon minimálisan bevizezzük, kibéleljük folpackkal, majd beletesszük az egyik lapot. Fontos, hogy pont passzoljon az edénybe, különben le fog folyni róla a krém! Bőven megkenjük a teljesen kihűtött csokis-diós masszánkkal, majd rátesszük a másik piskótát, azaz a kalapot, meglocsoljuk a másik, dió nélküli krémmel, és néhány órára hűtőbe tesszük dermedni.
  3. A piskóta nem fog megpuhulni, kemény lesz, de éles késsel klasszul lehet vágni, nem morzsálódik. A folpack-bélésnek köszönhetően egyszerre könnyen ki tudjuk venni az edényből.
  4. Ha tortának készítjük el, akkor egy csatos formával még egyszerűbb a dolgunk.:) Alsó lap – diós krém – felső lap – sima krém – díszítés (opcionális).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Ez a nagyon csokis süti teljesen véletlen született vasárnap délelőtt, és már a szeletelés pillanatában megfogadtam, hogy legközelebb minimum dupla adagot készítek!

Nosalty stories

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek