Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt paradicsomos-bazsalikomos csirkemell

Aszalt paradicsomos-bazsalikomos csirkemell
Aszalt paradicsomos-bazsalikomos csirkemell
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta akartam kezdeni valamit a polcomon lévő aszalt paradicsommal, de nem volt kedvem quiche-t csinálni belőle, mint máskor, így jutott eszembe ez a csirkés, tejszínes étel.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Tésztához.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet kis kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és olívaolajon, vagy az aszalt paradicsom olaján megpirítjuk.
  2. Miután elkészült, kivesszük egy tányérra.
  3. A serpenyőbe most beletesszük a tejfölt és a tejszínt, valamint a kockákra vágott aszalt paradicsomot.
  4. Miközben sűrítjük, apróra vágjuk a bazsalikomleveleket is.
  5. Amikor a tejszínes szósz elérte a megfelelő sűrűséget, akkor visszatesszük a csirkefalatokat és együtt főzzük még pár percet, hogy összeérjenek az ízek.
  6. Az apróra vágott bazsalikomot is ekkor adjuk hozzá.
  7. Amikor elkészült, tésztával és pirított fenyőmaggal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 617
elküldve: 1
receptkönyvben: 56
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

adiza

Mióta szakács: 2011.06.18.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bazsalikomos csirke, aszalt paradicsomos csirke bazsalikommal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

876
csirkemell filé 50 dkg
tejföl 150 g
habtejszín 2 dl
szárított paradicsom 8 db
bazsalikom 8 levél
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fenyőmag 2 ek