Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai sült csirke

Kínai sült csirke
Kínai sült csirke
85 perc / előkészület: 15 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept autentikusságáért nem vállalok felelősséget, réges-régen a receptes füzetemben van, és már nem emlékszem, honnan származik. Az biztos, hogy nem Kínából, és nem kínaitól. Mindenesetre finom, különleges, de mégsem áll messze a magyar ízlésvilágtól.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes fűszert összekeverjük. Annyi olajat adunk hozzá, hogy jól kenhető massza legyen belőle.
  2. A csirkedarabokat bedörzsöljük a fűszeres olajjal, és lefedett edényben egy éjszakát a hűtőben állni hagyjuk.
  3. Másnap vékonyan kiolajozott sütőedénybe rakjuk, ráöntjük a keletkezett levet is. Fólia alatt sütjük egy órát, majd a fóliát levéve megpirítjuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 707
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz. Ági

Mióta szakács: 2011.11.04.
49 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres sült csirkedarabok, pácolt sült csirkedarabok, fűszeres pácolt csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

480
csirke 1 kg
1 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
fekete bors 1 teáskanál
gyömbérpor 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
koriander 1 teáskanál
cukor 1 teáskanál
napraforgó olaj 6 ek
fokhagyma 2 gerezd