adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
426
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
1279
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1361.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 331 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 180 mg
-
Foszfor 415 mg
-
Nátrium 421 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 666.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1007 micro
Összesen
426
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 50.5 g
Zsír
-
Összesen 54 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4083.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 993 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 541 mg
-
Foszfor 1245 mg
-
Nátrium 1264 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 166.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 2000 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 190 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 522 micro
-
Kolin: 296 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3022 micro
Összesen
1279
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
38
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy nagyobb tálba vizet eresztünk, belefacsarjuk a citrom levét.
- Az articsókát megpucoljuk, levágjuk a tetejét, leszedjük a kemény leveleit, majd a szárát. Kettévágjuk, kiszedjük a bajszot kiskanál segítségével, majd vékony cikkekre vágjuk, azonnal a citromos vízbe dobjuk őket.
- Megpucoljuk a krumplit is, azt megmossuk, kis darabokra metéljük.
- Egy lábasba tesszük a krumplit, leszűrjük a vizet az articsókáról, majd ezt is hozzáadjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
- Hozzáadjuk a megpucolt fokhagymát, sózzuk, ráöntjük az olajat.
- Az egészet fedő alatt puhára főzzük (kb. 30 perc).
- Forrón, 2-3 ek reszeltparmezán sajttal megszórva tálaljuk.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 8769
- Feltöltés dátuma: 2011. december 13.
Ajánló
Az articsóka pucolásához segítség itt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Cafika
156 recept
Ez a finom leves anyósom receptje, nagyon kedveljük.