Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Articsókaleves

Articsókaleves
Articsókaleves
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a finom leves anyósom receptje, nagyon kedveljük.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Az articsóka pucolásához segítség itt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb tálba vizet eresztünk, belefacsarjuk a citrom levét.
  2. Az articsókát megpucoljuk, levágjuk a tetejét, leszedjük a kemény leveleit, majd a szárát. Kettévágjuk, kiszedjük a bajszot kiskanál segítségével, majd vékony cikkekre vágjuk, azonnal a citromos vízbe dobjuk őket.
  3. Megpucoljuk a krumplit is, azt megmossuk, kis darabokra metéljük.
  4. Egy lábasba tesszük a krumplit, leszűrjük a vizet az articsókáról, majd ezt is hozzáadjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
  5. Hozzáadjuk a megpucolt fokhagymát, sózzuk, ráöntjük az olajat.
  6. Az egészet fedő alatt puhára főzzük (kb. 30 perc).
  7. Forrón, 2-3 ek reszelt parmezán sajttal megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 964
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

articsókaleves parmezánnal, burgonyás articsókaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

426
articsóka 5 db
citromlé 1 fél citromból nyert
burgonya 7 db
fokhagyma 5 gerezd
olívaolaj 5 ek
0 ízlés szerint
parmezán sajt 5 dkg
víz 1 l