r
Nosalty Logó

Aranygaluska sodóval Tésztásfül konyhájából

NS
Aranygaluska sodóval Tésztásfül konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Vanília sodó

885
Kalória
15.8g
Fehérje
74.6g
Szénhidrát
58g
Zsír
27.2g
Víz
125.6g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
19g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Vanília sodó

Összesen 885 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Vanília sodó

Összesen 7078 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Vanília sodó

Összesen 285 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 885 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    126.4 g

Zsír

  • Összesen
    463.9 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    1005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4508.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1675 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1430 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    596.4 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    217.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    591 micro
Összesen 7078 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 285 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt a tablettákkal langyos tejjel felfuttatjuk. (A tablettával könnyű tésztát kapunk majd!)
  2. A lisztet cukorral, tojással, vajjal, a felfuttatott élesztővel, reszelt citrom héjával, napraforgó olajjal, csipet sóval alaposan bekeverjük. Amikor a táltól könnyen elválik a tészta, nem ragad, fényesen csillogó, akkor jó.
  3. Letakarjuk tiszta ruhával, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  4. Amikor megkel a duplájára, egy evőkanalat olvasztott vajban megmártunk, minden egyes kiszaggatott kelt tészta előtt. Egy jénai tálat előzőleg kivajazunk, egymás mellé lerakjuk a tálba a szaggatott tésztát, amit cukrozott, darált dióval megszórunk. Rátesszük a következő sor szaggatott tésztát. Ennek a sor végén is cukrozott, darált dióval megszórjuk.
  5. A tésztát 10 percet pihentetjük. A sütőbe tesszük, és 180 fokra állítva elindítjuk a sütőt. (Ez alatt is kel, míg bemelegszik.) 30 perc múlva aranybarnára sütjük.

Vanília sodó

  1. Amíg a tészta kel, megfőzzük a sodót.
  2. A vanília pudingport egy bögrébe öntjük, elkeverjük 1 dl hideg tejben. A többi tejet felforraljuk.
  3. Amikor kezd forrni lassan, keverés mellett beleöntjük bögrés pudingot. Összeforraljuk a tejjel, majd levesszük kihűlni.
  4. A kisült tésztát sodóval kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Finom bableves mellé aranygaluska volt az ebéd. Mindenki szereti.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek