Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranygaluska rumos vaníliakrémmel

Aranygaluska rumos vaníliakrémmel
Aranygaluska rumos vaníliakrémmel
80 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen volt ez az édesség, ezért ezt kérte a család. A gulyásleves után kitűnő volt!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A vaníliás krémhez

ajánlat

A tésztába használhatunk vaj helyett olajat, amitől nagyon finom, puha lesz a tészta. A tojást is ki lehet belőle hagyni. Többször is készítettem tojás nélkül.

Szólj hozzá!

elkészítés

Kelt tészta

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, tojássárgákat, az olajat, a csipetnyi sót, és a tej hozzáadásával szép simára gyúrjuk, kidagasztjuk a tésztát.
  3. Duplájára kelesztjük. Elosztjuk 5-6 cipóra, és kisodorva egyforma nagyságokat szakítunk le, golyókká formáljuk, olajba forgatjuk, és kivajazott tepsibe rakjuk egymás mellé, de ne sűrűn, mert még megkelnek.
  4. A tetejét megszórjuk cukros dióval. Előmelegített sütőben megsütjük.

Vaníliás öntet

  1. A 1,2 liter tejet feltesszük a cukorral, vaníliás cukorral forralni. A rumba áztassuk be a mazsolát.
  2. A maradék tejben elkeverjük a pudingokat és a lisztet, sűrűre főzzük. Levéve belekeverjük a rumos mazsolát.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 33 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 10 902
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
alkalom: Anyák napja
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

aranygaluska, rumos-vaníliás aranygaluska, édes kelt tészta rumos vaníliamártással

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1488
rétesliszt 50 dkg
friss élesztő 3 dkg
tej 3 dl
cukor 3 ek
tojássárgája 2 db
napraforgó olaj 1 dl
citromhéj 1 citromból nyert
dió 15 dkg
cukor 6 ek
tej 1.5 l
finomliszt 2 evőkanál
cukor 6 ek
vaníliás pudingpor 2 tasak
vaníliás cukor 2 csomag
rum 3 ek
mazsola 1 marék