Nosalty Logó

Aranygaluska Szofikától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Aranygaluska Szofikától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1251 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5006 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 360 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    821.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 1251 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.2 g

Zsír

  • Összesen
    234.6 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    649 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3286 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    711 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    1621 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    625.2 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    838 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    649 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 5006 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 360 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a szokásos módon összegyúrjuk a kelt tésztát, és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. Ha megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, és kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk.
  3. Tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk.
  4. Egy tortaformát kivajazunk-kilisztezünk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra, és előkészítjük az olvasztott vajat valamint a darált dió-porcukor keverékét.
  5. Elkezdjük rétegezni a tortát: a forma alját beborítjuk a kiszaggatott galuskákkal, megkenjük őket pici olvasztott vajjal, és megszórjuk cukros dióval. Jöhet a következő réteg galuska, olvasztott vaj, diós-cukor. Addig ismételgetjük, míg el nem fogynak az alapanyagok.
  6. Előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 2988
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 19.

Receptkategóriák

Szofika 104 recept

Örök kedvenc, nem kell bemutatni. Valami olyan, amin TILOS változtatni bármit is, mert úgy jó, ahogy ki van találva. Szigorúan vaníliasodóval.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.