r
Nosalty Logó

Tojásos-lilahagymás lencsesaláta

Marcsisef
Tojásos-lilahagymás lencsesaláta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

387
Kalória
24.2g
Fehérje
46.9g
Szénhidrátok
12g
Zsír
121.9g
Víz
238.6g
Koleszterin
8g
Rost
5.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 387 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1548 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    121.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1516 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 387 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    954 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2459.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1273 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    487.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1086 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1354 micro
  • Kolin:
    983 mg
  • Retinol - A vitamin:
    476 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6065 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1107 micro
Összesen 1548 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    289 micro
  • β-karotin
    709 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

  1. A lencsét alaposan megmossuk, néhány órára áztatjuk, esetleg egy egész éjszaka.
  2. Azután sós, babérlevéllel ízesített vízben a zöldségekkel együtt megfőzzük.
  3. Mikor megfőtt, leszűrjük.
  4. A zöldségeket felkarikázzuk, és az egészet borecettel meglocsoljuk.
  5. Beletesszük a karikára vágott főtt tojást és a lilahagymát.
  6. A tejfölt a mustárral simára keverjük, őrölt borssal ízesítjük, végül a lencsesalátára öntjük, óvatosan összekeverjük.
  7. Behűtve kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 60 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Közeledik az Új év. A babona szerint ilyenkor lencsét kell enni, hogy sok pénzünk legyen. Én ezt a lencsesalátát készítettem a ropogós malacsült mellé.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...