r
Nosalty Logó

Tojásos-lilahagymás lencsesaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Tojásos-lilahagymás lencsesaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 387 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1548 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 180 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1516 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 387 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    954 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2459.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1273 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    487.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1086 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1354 micro
  • Kolin:
    983 mg
  • Retinol - A vitamin:
    476 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6065 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1107 micro
Összesen 1548 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    289 micro
  • β-karotin
    709 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 180 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét alaposan megmossuk, néhány órára áztatjuk, esetleg egy egész éjszaka.
  2. Azután sós, babérlevéllel ízesített vízben a zöldségekkel együtt megfőzzük.
  3. Mikor megfőtt, leszűrjük.
  4. A zöldségeket felkarikázzuk, és az egészet borecettel meglocsoljuk.
  5. Beletesszük a karikára vágott főtt tojást és a lilahagymát.
  6. A tejfölt a mustárral simára keverjük, őrölt borssal ízesítjük, végül a lencsesalátára öntjük, óvatosan összekeverjük.
  7. Behűtve kínáljuk.
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 675
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 65
  • Össznézettség: 153243
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 30.

Ajánló

Konzervlencséből is elkészíthető. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Közeledik az Új év. A babona szerint ilyenkor lencsét kell enni, hogy sok pénzünk legyen. Én ezt a lencsesalátát készítettem a ropogós malacsült mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek