Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-rebarbarás crumble

Epres-rebarbarás crumble
Epres-rebarbarás crumble
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legjobb párosítás: eper és rebarbara! Mi sem bizonyítja jobban ezt a barátságot, mint ez a recept... :)

hozzávalók / 4 adag

Gyümölcs réteg

Morzsa réteg

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra. A morzsa hozzávalóit a kezünk segítségével összemorzsoljuk, és félretesszük (vagy hűtőbe).
  2. A rebarbara szár- és levélvégeit eltávolítjuk, megtisztítjuk. Kb. ujjnyi nagyságúra feldaraboljuk őket. Beletesszük egy közepes méretű hőálló tálba, meglocsoljuk a citromlével, majd megszórjuk a kétféle cukorral.
  3. Az epreket megmossuk, és félbevágjuk, majd hozzáöntjük a rebarbarához, fűszerezzük fahéjjal, szerecsendióval és őrölt gyömbérrel, majd az egészet jól összeforgatjuk.
  4. A morzsaréteget egyenletes arányban rászórjuk a gyümölcs rétegre, és kb. 30-40 percig sütjük, addig, míg a morzsaréteg aranybarnára nem sül.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 391
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

aureliavadaszan

Mióta szakács: 2015.11.07.
19 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres-rebarbarás morzsás süti, epres sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

359
rebarbara 400 g
eper 300 g
barna cukor 1 púpozott ek
vaníliás cukor 0.5 csomag
fahéj 1 kávéskanál
gyömbérpor 0.5 kávéskanál
szerecsendió 0.5 kávéskanál
citromlé 2 ek
finomliszt 100 g
zabpehely 4 ek
vaj 80 g
barna cukor 40 g