r
Nosalty Logó

Anyák napi vörösbársony-torta

Iluska
Anyák napi vörösbársony-torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Vörös tészta

Krém

1190
Kalória
15.7g
Fehérje
139.2g
Szénhidrát
64.4g
Zsír
67.5g
Víz
148.1g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
74.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Vörös tészta

Krém

Összesen 1190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Vörös tészta

Krém

Összesen 7139 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Vörös tészta

Krém

Összesen 298 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1331.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    139.2 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    535 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 1190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    386.5 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    889 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7990.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    2476 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    2943 mg
  • Nátrium
    2066 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    835.3 g
  • Cukor
    445 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    405.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    559 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3213 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1772 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    808 micro
Összesen 7139 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 298 kcal

Elkészítés

Vörös tészta

  1. Az első négy hozzávalót összekeverjük egy nagyobb tálban.
  2. A vajat a cukorral simára keverjük, hozzáadjuk a tojásokat és jól elegyítjük. A natúr joghurtba tesszük a piros ételszínezéket.
  3. Majd ezt a tojásos masszához öntjük. A folyékony, elkevert hozzávalókat belekeverjük a száraz alapanyagokhoz, amivel simára mixeljük. Gépi mixerrel jobb!
  4. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk, és erre öntjük a színes masszát. Előmelegített sütőben 190c-fokon megsütjük.
  5. Miután kész és kihűlt, 25x25 cm-t kiszabunk belőle. A maradék tésztából két fél szívet tudunk kivágni.
  6. Összeállítás; A kivágott négyzetet lapjában ketté vágjuk, és megtöltjük a krém felével.
  7. A szív alakú formát is elfelezzük lapjában, megtöltjük úgy, hogy a díszítéshez maradjon még krém.
  8. Ha kész a töltés, ráhelyezzük a négyzet valamelyik oldalára. Behúzzuk krémmel, tetszés szerint díszíthetjük. Hűtőbe tesszük lehűlni. Jó étvágyat!!

Krém

  1. A pudingport elkeverjük a cukrokkal, kevés tejjel simára keverjük. Felöntjük a többi tejjel, és kis lángon folyamatosan kevergetve besűrítjük. Letakarjuk.
  2. Mikor langyosra kihűlt, hozzákeverjük a margarint. Sima krémet kapjunk.
  3. A végén pedig a krémsajtot keverjük hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egyéni díszítés, kinek mi tetszik!! A vaníliás krémmel ez a vörös piskóta tészta nagyon jól mutat. Az íze pedig kifejezetten finomra sikeredett.... :-)))

További receptek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...