r
Nosalty Logó

Angry Birds kétféle torta egyben

NS
Angry Birds kétféle torta egyben
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához (2 db)

A túrórudi tortához

A lúdláb tortához

A bevonáshoz

866
Kalória
17.5g
Fehérje
87.1g
Szénhidrát
49.5g
Zsír
120.6g
Víz
163.4g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
72g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához (2 db)

A túrórudi tortához

A lúdláb tortához

A bevonáshoz

Összesen 866 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához (2 db)

A túrórudi tortához

A lúdláb tortához

A bevonáshoz

Összesen 10359 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához (2 db)

A túrórudi tortához

A lúdláb tortához

A bevonáshoz

Összesen 297 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    770.5 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    87.1 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    120.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 866 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.6 g

Zsír

  • Összesen
    594.5 g
  • Telített zsírsav
    287 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1961 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9245.9 g
  • Cink
    1314 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1716 mg
  • Vas
    1029 mg
  • Magnézium
    723 mg
  • Foszfor
    3197 mg
  • Nátrium
    1042 mg
  • Réz
    55 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1044.8 g
  • Cukor
    864 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

Víz

  • Összesen
    1447.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3483 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    400 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    795 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3308 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    2094 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1236 micro
Összesen 10359 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.1 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 297 kcal

Elkészítés

A piskótához (2 db)

  1. A piskóta masszát kétfelé vesszük. Ahozzávalókat összekeverjükúgy,hogy először a tojások fehérjét verjük fel, és ahhoz adjuk hozzá a cukrot, a tojássárgáját majd asütőporos lisztet. Külön-külön megsütjüksütőpapírral bélelt fém tésztaszűrőben.
  2. Ha kihűlt mind a két piskóta,3-3 részre vágjuk,és a most következő módonelkészített krémekkel betöltjük.
  3. A túrórudi tortához: azselatint 1 dl vízzel elkeverjük, majd takarék lángon addig kevergetjük, amíg a zselatin feloldódik. Félretesszük hűlni, közben a porcukrot simára keverjük 2-3 kanál forró vízzel egy nagy keverőtálban.
  4. A porcukorhoz adjuk a túrót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citromhéjat, a citromlevet, a tejfölt és a zselatinos vizet. Robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk,és végül fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot.
  5. Betöltjük a piskótalapokat,és betesszük a hűtőbe megdermedni.
  6. Lúdláb tortához: akrém alapját egy nappal korábban elkészítjük.Felforraljuk a tejszínt, beletördeljük a csokoládét, beletesszük a cukrot, és addig főzzük, amíg a cukor és a csoki el nem olvadnak. Megvárjuk, amíg kihűl, és egy éjszakán át hűtőben tároljuk.
  7. A hűtőből kikapjuk a csokis-tejszínes krémünket, és habverővel legalább 10 percig dolgozunk rajta. Akkor jó, ha a hab olyan kemény lesz, hogy szinte "formázható". (Ezért nagyon fontos az egy éjszakás pihentetés. Ha a tejszínt először felforraljuk, aztán teljesen kihűtjük, gyönyörű kemény habot verhetünk belőle, ami később sem esik össze, mint a sima tejszínhab. Így a tejszínes krém nem fog kifolyni a tortából, és stramm módon fogja bírni a piskótalapokat is.)
  8. A meggyet nagyon kinyomkodjuk. Levéhez öntünk egy pici rumot, és nagyon óvatosan bespricceljük vele a legalsó rétegnek szánt piskótát. (Legegyszerűbb, ha belemártjuk az ujjunk végét, és úgy rázogatjuk rá a levet a piskótára.)
  9. Rászórunk egy adag kimagozott, nagyon erősen kinyomkodott meggyet (ha nincs eléggé kinyomkodva, eláztatja a piskótát), és rákenünk egy jó adag krémet, majd az egészre rátesszük a második emelet piskótát.Ugyanezt megcsináljuk a következő piskótalapokkal is.
  10. Betöltjük a piskótalapokat,és betesszük a hűtőbe megdermedni.Ha a torták megdermedtek, összefordítjukőket, és az egészet bekenjüka lúdlábtorta maradék krémével. A marcipánt formázzuk,és bevonjukvele a tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A barátaim gyermekének sütöttem születésnapjára.

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Lúdlábtorta rumos meggyel

Ez a nagyszerű és egyedi megjelenésű torta Gerbaud Emil munkáját dicséri. Eredetileg egy cukrászati alapkrémmel, párizsi krémmel, más néven ganache-zsal (ganázzsal) készítette el, ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...