Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Angry Birds kétféle torta egyben

Angry Birds kétféle torta egyben
Angry Birds kétféle torta egyben
90 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A barátaim gyermekének sütöttem születésnapjára.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához (2 db)

A túrórudi tortához

A lúdláb tortához

A bevonáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskóta masszát kétfelé vesszük. A hozzávalókat összekeverjük úgy, hogy először a tojások fehérjét verjük fel, és ahhoz adjuk hozzá a cukrot, a tojássárgáját majd a sütőporos lisztet. Külön-külön megsütjük sütőpapírral bélelt fém tésztaszűrőben.
  2. Ha kihűlt mind a két piskóta, 3-3 részre vágjuk, és a most következő módon elkészített krémekkel betöltjük. 
  3. A túrórudi tortához: a zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, majd takarék lángon addig kevergetjük, amíg a zselatin feloldódik. Félretesszük hűlni, közben a porcukrot simára keverjük 2-3 kanál forró vízzel egy nagy keverőtálban.
  4. A porcukorhoz adjuk a túrót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citromhéjat, a citromlevet, a tejfölt és a zselatinos vizet. Robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk, és végül fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot.
  5. Betöltjük a piskótalapokat, és betesszük a hűtőbe megdermedni.
  6. Lúdláb tortához: a krém alapját egy nappal korábban elkészítjük. Felforraljuk a tejszínt, beletördeljük a csokoládét, beletesszük a cukrot, és addig főzzük, amíg a cukor és a csoki el nem olvadnak. Megvárjuk, amíg kihűl, és egy éjszakán át hűtőben tároljuk.
  7. A hűtőből kikapjuk a csokis-tejszínes krémünket, és habverővel legalább 10 percig dolgozunk rajta. Akkor jó, ha a hab olyan kemény lesz, hogy szinte "formázható". (Ezért nagyon fontos az egy éjszakás pihentetés. Ha a tejszínt először felforraljuk, aztán teljesen kihűtjük, gyönyörű kemény habot verhetünk belőle, ami később sem esik össze, mint a sima tejszínhab. Így a tejszínes krém nem fog kifolyni a tortából, és stramm módon fogja bírni a piskótalapokat is.)
  8. A meggyet nagyon kinyomkodjuk. Levéhez öntünk egy pici rumot, és nagyon óvatosan bespricceljük vele a legalsó rétegnek szánt piskótát. (Legegyszerűbb, ha belemártjuk az ujjunk végét, és úgy rázogatjuk rá a levet a piskótára.)
  9. Rászórunk egy adag kimagozott, nagyon erősen kinyomkodott meggyet (ha nincs eléggé kinyomkodva, eláztatja a piskótát), és rákenünk egy jó adag krémet, majd az egészre rátesszük a második emelet piskótát. Ugyanezt megcsináljuk a következő piskótalapokkal is.
  10. Betöltjük a piskótalapokat, és betesszük a hűtőbe megdermedni. Ha a torták megdermedtek, összefordítjuk őket, és az egészet bekenjük a lúdlábtorta maradék krémével. A marcipánt formázzuk, és bevonjuk vele a tortát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 082
elküldve: 3
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

tarcsi

Mióta szakács: 2013.03.02.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrórudi torta, lúdláb torta, angry birds alakú formatorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

865
tojás 4 db
cukor 12 dkg
finomliszt 12 dkg
sütőpor 1 kk
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
zselatin 1 ek
porcukor 25 dkg
tehéntúró 50 dkg
tejföl 1 dl
vanília 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 ek
habtejszín 2.5 dl
cukrozatlan kakaópor 3 ek
habtejszín 8 dl
étcsokoládé 20 dkg
porcukor 2 ek
rum 30 ml
meggy 20 dkg
marcipán 40 dkg
marcipán 10 dkg
marcipán 10 dkg