r
Nosalty Logó

Farsangi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Farsangi torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 750 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5998 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 750 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    91.6 g

Zsír

  • Összesen
    353.9 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3280.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    826 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    1390 mg
  • Nátrium
    779 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    610.2 g
  • Cukor
    405 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    701 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    359 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    864 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2305 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1588 micro
Összesen 5998 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, majd a fehérjét pici sóval kemény habbá felverjük. A tojássárgáját 6 ek meleg vízzel, a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és az étkezési keményítővel, és a tojássárgájához adjuk, majd a tojáshabot is hozzákeverjük.
  2. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, vagy sütőpapírral kibéleljük. Előmelegített sütőben megsütjük. Miután a tészta teljesen kihűlt, kétszer vízszintesen keresztbe elvágjuk.
  3. A krémhez keverjük a krémsajtot a citromaromával és a citromhéjával. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá felverjük, hozzáadjuk a pisztáciát, majd a sajtkrémes masszához adjuk. (ízlés szerint még cukrozhatjuk)
  4. Az alsó tortalapot visszatesszük a kapcsos tortaformába, és a krém 1/3-át a tésztalapra kenjük, és elsimítjuk.A középső tortalapot ráhelyezzük, szintén megkenjük a krémmel, majd az utolsó tortalappal befedjük. A tetejét megkenjük a maradék krémmel. Majd az egész tortát 2-3 órára a hűtőben pihentetjük.
  5. A marcipánt átszitált porcukorral tudjuk formázni, ételfestékkel különböző színeket hozhatunk létre. A marcipánból maszkot formázunk, és saját ízlésünk, kézügyeségünk szerint díszithetjük.
  6. A kapcsostortaformát levesszük a kihűtött tortáról. A tejszínt habfixálóval kemény habbá felverjük, a torta oldalát és tetejét a habbal megkenjük. A torta tetejére ráhelyezzük az álarcot, és megszórjük őrölt pisztáciával és cukorgyöngyökkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6437
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 24.

Ajánló

Arra figyeljünk, hogy a marcipánmaszk ne legyen nagyobb a tortánál. Én egy picit túl csúsztam rajta. Természetesen ezt a tortát más alkalomra is elkészíthetjük, akkor a marcipánmasszából más formát formázunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Farsang mindig a fánkkal köthető össze, de most szerettem volna valami mást is készíteni a farsangra. Ez lett belőle!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek