Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Farsangi torta

Farsangi torta
Farsangi torta
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Farsang mindig a fánkkal köthető össze, de most szerettem volna valami mást is készíteni a farsangra. Ez lett belőle!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Arra figyeljünk, hogy a marcipánmaszk ne legyen nagyobb a tortánál. Én egy picit túl csúsztam rajta.
Természetesen ezt a tortát más alkalomra is elkészíthetjük, akkor a marcipánmasszából más formát formázunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, majd a fehérjét pici sóval kemény habbá felverjük. A tojássárgáját 6 ek meleg vízzel, a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és az étkezési keményítővel, és a tojássárgájához adjuk, majd a tojáshabot is hozzákeverjük.
  2. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, vagy sütőpapírral kibéleljük. Előmelegített sütőben megsütjük. Miután a tészta teljesen kihűlt, kétszer vízszintesen keresztbe elvágjuk.
  3. A krémhez keverjük a krémsajtot a citromaromával és a citromhéjával. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá felverjük, hozzáadjuk a pisztáciát, majd a sajtkrémes masszához adjuk. (ízlés szerint még cukrozhatjuk)
  4. Az alsó tortalapot visszatesszük a kapcsos tortaformába, és a krém 1/3-át a tésztalapra kenjük, és elsimítjuk. A középső tortalapot ráhelyezzük, szintén megkenjük a krémmel, majd az utolsó tortalappal befedjük. A tetejét megkenjük a maradék krémmel. Majd az egész tortát 2-3 órára a hűtőben pihentetjük.
  5. A marcipánt átszitált porcukorral tudjuk formázni, ételfestékkel különböző színeket hozhatunk létre. A marcipánból maszkot formázunk, és saját ízlésünk, kézügyeségünk szerint díszithetjük.
  6. A kapcsostortaformát levesszük a kihűtött tortáról. A tejszínt habfixálóval kemény habbá felverjük, a torta oldalát és tetejét a habbal megkenjük. A torta tetejére ráhelyezzük az álarcot, és megszórjük őrölt pisztáciával és cukorgyöngyökkel.
 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 155
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pisztáciás-citrusos torta, citromkrémes torta marcipánnal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

750
tojás 5 db
cukor 17.5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 12.5 dkg
étkezési keményítő 7.5 dkg
sütőpor 1 tk
víz 6 evőkanál
1 csipet
krémsajt 25 dkg
citrom aroma 5 csepp
citromhéj 0.5 citromból nyert
habtejszín 50 dkg
habfixáló 2 csomag
pisztácia 3 dkg
habtejszín 20 dkg
habfixáló 1 csomag
porcukor 5 dkg
marcipán 20 dkg
színes cukorka 2 ek