Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Angol puncs

Angol puncs
Angol puncs
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk van egy fagyizó ahol lehet kapni "Angol puncs" ízű fagyit. Nagyon szeretem, a fagyi maga olyan, mint a vanília, de piros-rumos mazsolás tésztadarabok vannak benne.:-) Innét az ötlet. :-)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A sziruphoz

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  tojások fehérjét felverjük a fele cukorral, a sárgáját kikeverjük a cukor másik felével, olajjal, tejjel és a liszttel elkevert sütőporral, végül óvatosan hozzáadjuk a tojáshabot is. Két részre szedjük az egyikbe kevés piros ételfestéket keverünk, hogy rózsaszín legyen.
  2. Körülbelül gáztepsi méretű tepsit kivajazunk, lisztezünk, és két lapot sütünk. Kb. 10-15 perc alatt megsülnek. Figyeljünk, hogy ne szárítsuk ki őket, mert hajlékonynak kell lenniük! (Nálam az vált be, hogy egy meglisztezett konyharuhára borítom még melegen a bőrös felével, és egy másik konyharuhával lefedem. Így nem szárad meg.)
  3. Egy nagyobb  formát (az enyém egy házilag készített alagút forma 35 cm hosszú és 11 cm széles, jó hozzá a szögletes nagyobb fajta alagút forma, de lehet simán egy tortaforma 28 centis is, ekkor csak ki kell szúrni az alját és a tetejét a fehér lapból) kibélelünk a fehér színű tészta egy részével. A maradékot félre tesszük, mert az lesz az alja.
  4. A rózsaszín lapot kb. 2x2 centis kockákra vágjuk.
  5. A szirup hozzávalóit összeforraljuk, és a rózsaszín tésztakockákra öntjük, úgy, hogy ne ázzanak el csak kissé átnedvesedjenek, óvatosan keverjük át.
  6. A puding hozzávalóiból megfőzzük a pudingot, és még melegen hozzákeverjük a vajat, majd az egészet a leforrázott tésztakockákra öntjük, és a formát megtöltjük vele. A maradék fehér tésztacsíkkal befedjük, és egy nehéz tepsivel lepréseljük.
  7. Ha kihűlt (de a legjobb, ha egy napot áll a hűtőben)  a csokibevonót gőz fölött megolvasztjuk, és sütőpapírból tölcsért formázunk, abba öntjük bele, a végét egy kicsit kivágjuk ollóval, majd félre tesszük. A puncsos tortabevonóval bevonjuk az alagutat, és még mielőtt megkötne gyorsan becsíkozzuk a csokis tölcsérből.
  • sütési hőfok: 175°C
  • tepsi mérete: 35x11 cm
  • költség: 2400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 46 895
elküldve: 38
receptkönyvben: 956
elkészítve: 33/49
Facebookon megjelent: -

szakács

Timcsó

Mióta szakács: 2012.02.05.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

puncsos őzgerinc süti, angol sütemény, mazsolás puncsos alagút

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bloki01
Kapcsa-Iannuzzella / bloki01 Wed, 2012-11-21 22:09

Szia Timcsó!
Kipróbáltam a sütidet, igaz gyerekbarát változatban (rumaromával). Finom lett, és mivel a gyerekek nem túl sokat ettek belöle, legközelebb igazi rumos változatban fog elkészülni. Köszönöm ezt a finomságot!!! :-)

Timcsók
Timcsó / Timcsók Wed, 2012-11-21 22:34

Szia bloki01!
Örülök, hogy kipróbáltad a receptem és köszönöm, hogy meg is írtad!
:-)
Timi

v.nori
v.nori / v.nori Mon, 2012-10-01 06:24

Szia! Hétvégére vendégeket vártam, úgyhogy megcsináltam a sütit. Nagyon fincsi lett, egy dologgal volt csak gondom, a puncs ízű cukormázzal, nekem kevésbé volt kezelhető, de azért valahogy megoldottam :)
Köszi a receptet.

Timcsók
Timcsó / Timcsók Sat, 2012-10-06 07:15

Szia v. nori! Bocs, hogy csak most válaszolok...de nagyon örülök, hogy kipróbáltad a receptemet!
A cukormáz meg, legközelebb biztosan sikerül:-))
További jó sütkérezést!

Timcsók
Timcsó / Timcsók Wed, 2012-04-18 20:48

Szia Grétus!

Bármelyik nagyobb élelmiszer boltban (én a Tesco-ban vettem) Dr.Oetker és olyan kiszerelésben van mint a pudingporok. Egyszerű vele dolgozni, hamar megvan:-)

1063
tojás 5 db
cukor 35 dkg
finomliszt 38 dkg
tej 2 dl
napraforgó olaj 1.75 dl
sütőpor 1 csomag
ételfesték 5 csepp
víz 1 dl
rum 1 dl
mazsola 15 dkg
ételfesték 5 csepp
cukor 5 dkg
vaníliás pudingpor 1.5 tasak
tej 7 dl
cukor 10 dkg
vaj 10 dkg
tortabevonó 200 g
tortabevonó 50 g