Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos csirkemell mazsolás rizzsel

Ananászos csirkemell mazsolás rizzsel
Ananászos csirkemell mazsolás rizzsel
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kínai étteremben ejtett rabul az ananászos csirkemell fantasztikus ízvilága még főiskolás koromban. Azóta gyakran készítem, és a kis családom is szereti. Nekünk mazsolás rizzsel az igazai!

hozzávalók / 4 adag

ananászos raguhoz

mazsolás rizshez

Szólj hozzá!

elkészítés

ananászos raguhoz

  1. A csirkemellet tetszőleges nagyságúra aprítjuk, és kevéske sóval elkeverjük.
  2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, majd beletesszük az aprított csirkemellet. Átpirítjuk.
  3. Rátesszük a fűszereket, és hozzáadjuk a darabolt ananászt. Ezután felöntjük az ananászlével, és fedő alatt forraljuk 3-4 percig.
  4. Ezután meghintjük étkezési keményítővel, és besűrítjük.

mazsolás rizshez

  1. A margarint felolvasztjuk, beletesszük a rizst, a sót, és gyenge tűzön üvegesre hevítjük.
  2. Ezután felengedjük a forró vízzel, és beletesszük a mazsolát. 4-5 percig gyenge tűzön forraljuk, majd a tűzről levéve, fedő alatt hagyjuk a rizst dagadni.
  3. Az elkészült mazsolás rizs mellé szedjük az ananászos ragut, és melegen kínáljuk.
  • elkészítettem: 35 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 102
elküldve: 1
receptkönyvben: 51
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
379 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ananászos csirkemell, ananászos csirkemell rizzsel, ananászos csirke mazsolás rizzsel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sztankone
sztankone Fri, 2018-06-22 20:13

Szia!
Nagyon egyszerű,gyors recept és isteni finom.Már többször elkészítettem.
Úgy gondoltam,hogy most már muszáj megdicsérjem.
Üdvözlettel

viola01
Hagymafaló / viola01 Wed, 2014-10-29 16:08

Mi ugyanezt sima étolajjal, keményítő nélkül, sok borssal és szerecsendióval csináljuk, illetve a husihoz rakjuk a mazsolát is. Fehérborban párolt rizzsel esszük általában.

408
csirkemell filé 30 dkg
0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
bors 1 csipet
bazsalikom 1 csipet
ananászkonzerv 20 dkg
ananászlé 1 dl
étkezési keményítő 1 evőkanál
margarin 1 dkg
rizs 1 bögre
0 ízlés szerint
víz 3.75 dl
mazsola 2 dkg