Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos csirke

Ananászos csirke
Ananászos csirke
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi receptkönyvben találtam. Azóta kedvenc. Nagyon kiadós. Az eredeti receptben cukor szerepelt, azt átcseréltem édesítőszerre. A fehérbort néha elhagytam, nem lett rosszabb.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Gyorsan elkészülő étel. Ha vendéget várunk, az utolsó percekre hagyjuk a keményítővel való sűrítést, mert melegítésnél könnyen lekap.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst csíkokra vágjuk, és az olajon fehéredésig pirítjuk.
  2. Megtisztítjuk, apróra vágjuk a fokhagymát, a húshoz adjuk, belekeverjük a curryt, cukrot, végül felöntjük az ananászkonzerv levével.
  3. Amikor a hús már puha, beletesszük az ananászt. Ha nem lett volna feldarabolva, kockázzuk fel. A paprikát is apró kockákra vágjuk, a húshoz adjuk. Felforraljuk.
  4. Megszórjuk a keményítővel, és felöntjük a borral. Ha bor nélkül készítjük, vízzel öntsük fel. Állandó keverés mellett forraljuk fel.
  5. Ízesítsük citromlével, reszelt citromhéjjal. Párolt rizs illik mellé.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 42
össznézettség: 485
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
190 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsös hús, csirkeragu ananásszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

324
csirkemell filé 50 dkg
ananászkonzerv 40 dkg
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 4 ek
curry por 1 teáskanál
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
édesítőszer 1 teáskanál
pritaminpaprika 1 db
étkezési keményítő 1 evőkanál
fehérbor 1 dl