r
Nosalty Logó

Ananászos sajtos sertéskaraj Andutól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Ananászos sajtos sertéskaraj Andutól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

húshoz

burgonyapüréhez

Összesen 878 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

húshoz

burgonyapüréhez

Összesen 3513 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

húshoz

burgonyapüréhez

Összesen 140 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3418.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    871 mg
  • Nátrium
    1725 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 878 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    303.6 g

Zsír

  • Összesen
    186 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1039 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13673.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    2477 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    3485 mg
  • Nátrium
    6901 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.5 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1471.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1073 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    273 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1053 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 3513 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

húshoz

burgonyapüréhez

Elkészítés

húshoz

  1. Először szeletekre vágjuk a karajt, ezután a szeleteket finoman klopfoljuk, majd fűszerezzük mindkét oldalát sóval, borssal.
  2. Ha ezzel elkészültünk, olaj nélkül kerámia serpenyőben hirtelen megsütjük mindkét oldalát, csak amíg "kérget" kap. Ezután a szeletekre elhelyezzük a tetszés szerint darabolt ananászt, és bőven megszórjuk sajttal.
  3. A husikat egy tepsibe helyezzük (én a hús alá egy sütőzacskót szoktam tenni, félbevágom, és a tepsibe teszem.) Előmelegített sütőben sütjük kb. 15-20 percig.
  4. Ha ezzel elkészültünk, jöhet a burgonyapüré. A meghámozott és apróra vágott burgonyát sós vízben főzzük. Ha már puha a burgonya, akkor szűrés után ízesítjük sóval, ételízesítővel, egy evőkanál vajat teszünk bele, valamint kb. 3 dl tejet. Ettől bársonyos lesz a pürénk. Ezután összetörjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5009
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az elkészült husit tálaljuk burgonyapürével és ananásszal! Jó étvágyat mindenkinek!

Hozzávalók

húshoz

burgonyapüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek