r
Nosalty Logó

Amerikai paradicsomos hagymaleves

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
booca
Amerikai paradicsomos hagymaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1116 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1055.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    783.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 280 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4222.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    801 mg
  • Nátrium
    2756 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    3133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1301 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    1137 micro
Összesen 1116 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1967 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon a vékony félbevágott hagymakarikákat üvegesre dinszteljük, majd megszórjuk a liszttel, pirospaprikával, és kevergetés közben tovább pirítjuk.
  2. Felengedjük kb. 2 liter vízzel és ½ liter paradicsom pürével. Addig főzzük, amíg a hagymakarikák megpuhulnak.
  3. A forrásban lévő levesbe bele tesszük a megtisztított, hosszában feldarabolt (kb. 8-8 darab) krumplit.
  4. Miután újra felforrt a leves, a tojásokat egyenként egy pohárba feltörjük és a levesbe engedjük, úgy hogy egészben maradjanak (megkavarni csak akkor szabad, ha a tojások megkeményedtek).
  5. Ha a krumpli puha és a tojások kemények, a leves kész.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2699
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A dédnagypapám az 1920-as években kint dolgozott Amerikában, és amikor véglegesen hazaköltözött, ennek az ételnek a receptjét hozta magával ajándékba a dédnagymamámnak :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek