r
Nosalty Logó

Amerikai paradicsomos hagymaleves

booca
Amerikai paradicsomos hagymaleves
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

280
Kalória
10.4g
Fehérje
31.9g
Szénhidrát
13.2g
Zsír
783.3g
Víz
180g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
10g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1116 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1055.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    783.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 280 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4222.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    801 mg
  • Nátrium
    2756 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    127.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    3133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1301 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    1137 micro
Összesen 1116 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    88.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1967 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 33 kcal

Elkészítés

  1. Az olajon a vékony félbevágott hagymakarikákat üvegesre dinszteljük, majd megszórjuk a liszttel, pirospaprikával, és kevergetés közben tovább pirítjuk.
  2. Felengedjük kb. 2 liter vízzel és ½ liter paradicsom pürével. Addig főzzük, amíg a hagymakarikák megpuhulnak.
  3. A forrásban lévő levesbe bele tesszük a megtisztított, hosszában feldarabolt (kb. 8-8 darab) krumplit.
  4. Miután újra felforrt a leves, a tojásokat egyenként egy pohárba feltörjük és a levesbe engedjük, úgy hogy egészben maradjanak (megkavarni csak akkor szabad, ha a tojások megkeményedtek).
  5. Ha a krumpli puha és a tojások kemények, a leves kész.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p

A dédnagypapám az 1920-as években kint dolgozott Amerikában, és amikor véglegesen hazaköltözött, ennek az ételnek a receptjét hozta magával ajándékba a dédnagymamámnak :)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek