Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amerikai almás pite egészségesen

Amerikai almás pite egészségesen
Amerikai almás pite egészségesen
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még soha nem csináltam "amerikai" jellegű pitét, de már jó ideje fentem rá a fogam. Végül akkor adtam be a derekam, amikor elkezdtem nézni a 'Halottnak a csók' című sorozatot, amiben a főhős egy pitesütő, és van egy Pitekuckója, ahol a piték megannyi változata megfordul. Annyira szó szerint édes az egész sorozat, hogy nem lehet anélkül végignézni, hogy az ember ne kívánná meg A pitét. Így jött el a nap, amikor elkezdtem a pitesütést... egy klasszikussal indítottam, de ez még csak a kezdet. 

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Tetejére

ajánlat

Diófagyival egyszerűen nem lehet neki ellenállni. 

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztbe beletesszük a csipetnyi sót, majd a hideg vajat hanyagul belekockázzuk, és kézzel vagy robotgéppel elkezdjük szétmorzsolni. Hozzáadjuk a tojást, és ha igényli, akkor egy löttyintésnyi jeges vizet, de csak annyit, hogy a tészta elváljon a keverőedény falától.
  2. Ha kész, fóliába csomagoljuk a tésztát, és 30 perce a hűtőbe tesszük.

Töltelék

  1. Addig míg a tészta pihen, az almákat megpucoljuk, kivesszük a magházát, és kisebb kockákra vágjuk. Majd hozzáadjuk a töltelék további hozzávalóit, és jól átkeverjük.
  2. A tésztát kettévágjuk, mind a kettőt a piteformánk méretével azonos méretűre nyújtjuk. A piteformát kivajazzuk, és beletesszük az egyik tésztát, majd ráhalmozzuk az almás tölteléket, végül befedjük a másik tésztával.

Tetejére

  1. Ha lennének lelógó részek, akkor azt levágjuk, villával körbenyomkodjuk a szélét, középen megszurkáljuk, majd a tészta közepén egy kört kivágunk. Megkenjük a tojássárgájával, és megszórjuk a cukorral a tetejét.
  2. 180 fokos sütőben 45-50 percig sütjük, akkor jó, ha a teteje szépen megbarnult, de tűpróbával ellenőrizzük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 15 799
elküldve: 2
receptkönyvben: 132
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
81 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

amerikai pite, amerikai almás pite, reform almás pite, gyömbéres almás pite

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Melinda225
Melinda225 Mon, 2017-01-23 12:12

Megcsináltam, nagyon finom lett, a recept tökéletes, köszönjük!
Nem volt itthon juharszirup, ezért mézzel helyettesítettem, bevált:)

kokotuz
Kokó / kokotuz Fri, 2016-11-11 15:30

ha a tésztát középen megszurkáljuk, akkor miért kell kört vágni középen??

dorcus89
dorcus89 / dorcus89 Sun, 2016-11-13 18:49

Nem kötelező! Én így szeretem készíteni, kicsit jobban elpárolog belőle az alma leve és nem lesz lében tocsogós :) De ez is almafajta függő, hogy mennyi levet ereszt.

Gombócka
Gombócka Sun, 2016-10-16 08:10

Legjobb almás pite a világon :) Nagyon sokszor elkészítettem már, tökéletes recept.

dorcus89
dorcus89 / dorcus89 Sun, 2016-11-13 18:50

Nagyon örülök, hogy már többször is az asztalra került nálad! :) Egészségedre és készítsd még sokszor, főleg mostanában nagyon jólesik az illata, a melegsége! :)

455
teljes kiőrlésű liszt 20 dkg
1 csipet
vaj 12.5 dkg
tojás 1 db
víz 1 evőkanál
alma 80 dkg
barna cukor 10 dkg
juharszirup 50 ml
fahéj 2 kávéskanál
gyömbérpor 2 kávéskanál
vanília kivonat 2 ek
étkezési keményítő 2 evőkanál
tojássárgája 1 db
barna cukor 1 csapott ek