Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite 17. - amerikai

Almás pite 17. - amerikai
Almás pite 17. - amerikai
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Könnyen, gyorsan, finomat sorozatból való a recept, a Klasszikus amerikai sütemények című részből. Ott 28 cs átmérőjű piteformát írnak, de mivel nekem (még) nincs ilyen, ezért a kapcsos (kicsit kisebb) tortaformában szoktam készíteni. Nagyon gyorsan elfogy. :)
A töltelékbe kerülő cukor mennyisége függ az almától. Első alkalommal töményen édesre sikeredett, mivel az alma alapból édes fajta volt.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 30 dkg lisztet, 2 dkg cukrot, ¼ teáskanál sót, 15 dkg vajat kis darabokban és 4 evőkanál jéghideg vizet összegyúrunk. A tésztát letakarva, 1 órára hűtőbe tesszük. A formát kivajazzuk.
  2. A tészta kétharmadát kerekre nyújtjuk, és kibéleljük vele a formát. Beszurkáljuk, majd hűtőbe tesszük (amíg elkészül a töltelék).
  3. Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A sütőt 200 °C-ra melegítjük. A 10 dkg cukrot (függ az alma édességétől) és 3 dkg lisztet, a fahéjat és a szerecsendiót elvegyítjük, hozzáadjuk az almát, és a formába tesszük. A maradék vajat elosztjuk rajta.
  4. A maradék tésztát a forma méretére nyújtjuk, és befedjük vele a tölteléket. A tésztát a szélén összenyomkodjuk, és két 1 cm átmérőjű lyukat fúrunk a tetejébe.
  5. A tojássárgáját és a tejet elkeverjük, és megkenjük vele a tésztát. A sütőben (középen, légkeverésesnél 180 °C) megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 675
elküldve: 4
receptkönyvben: 178
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Lilian

Mióta szakács: 2010.03.21.
18 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

amerikai almás pite, apple pie

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lilian
Lilian / Lilian Fri, 2013-11-15 22:20

Ó, ha tudnád milyen jó ilyen dícséretet olvasni! Nagyon köszönöm :)

predator1982
predator1982 Fri, 2013-11-08 14:40

Meg kell hogy mondjam isteni ez a recept, csak ajánlani tudom, eddig kétszer csináltam de elfogyott mind egy morzsáig, párom szerint vetekszik az anyukájáéval, ami nagy szó:-)

984
finomliszt 33 dkg
cukor 12 dkg
1 csipet
vaj 15 dkg
víz 4 ek
vaj 1 ek
alma 75 dkg
cukor 10 dkg
finomliszt 3 dkg
vaj 2.5 dkg
fahéj 0.5 teáskanál
szerecsendió 0.25 teáskanál
tojássárgája 1 db
tej 1 ek