Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Porhanyós pitetészta

Porhanyós pitetészta
Porhanyós pitetészta
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon finom pitetészta alaprecept, ami bármilyen töltelékkel elkészíthető. A siker garantált! Nemrég fedeztem fel egy 1920-as évekbeli, családi receptkönyvben.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet "összedörzsöljük" a hideg vajjal. Hozzátesszük a cukrot, a sót, a tejszínt, a bort és a tojások sárgáját.
  2. Lisztezett deszkán gyors mozdulattal egynemű tésztává gyúrjuk.
  3. Két cipóra osztjuk, és fóliával letakarva, hűtőben legalább 3 órát pihentetjük.
  4. Tetszés szerinti töltelékkel megtöltjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 423
elküldve: 2
receptkönyvben: 58
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
392 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

omlós tészta, pite alaprecept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

488
finomliszt 25 dkg
vaj 25 dkg
porcukor 1 ek
1 csipet
fehérbor 1 ek
habtejszín 20 ml
tojássárgája 2 db