Amerikai rántott csirkecomb (Southern fried chicken)
A rántott csirkét nem tudjuk megunni, ez a csudaropogós verzió az amerikai Délről pedig egyből az új kedvencünk lett! Szószba tunkolva vagy remuláddal kínálva is szuper, de akár zsemlébe is tölthetjük, mennyei szendvicset pattintva belőle.
Az amerikai rántott csirke titka a fűszerezésben és a keményítős-lisztes panírban rejlik. Utóbbi a nálunk megszokott panírhoz képest elsőre furcsán nedvesnek-ragacsosnak tűnhet, de ettől lesz elképesztően fűszeres és roppanós a csirke bundája. Persze mindez mit sem érne a fűszeres író nélkül, amiben a csirkét hagyjuk pár órát pácolódni sütés előtt - ha esetleg nem kapnánk írót, nyugodtan helyettesítsük kefirrel, hasonló eredményt kapunk vele.
Ami a sütést illeti, természetesen használhatunk hagyományos növényi olajakat (napraforgó, mogyoró, repce), de egészen fantasztikus módon szintet lépnek csirkéink, ha ghee-ben, azaz tisztított vajban sütjük meg őket. Ennek ugyanis épp az a lényege, hogy a tisztítás során eltávolítják a vaj azon részét, ami megégne mélysütéskor, így a ghee füstpontja elég magas és remekül lehet benne sütni. Szóval ha szembejönne veletek a boltok polcán, mindenképpen érdemes adni neki egy esélyt.
A kész csirkecombok magukban is mennyeiek, de aki szereti a hamburgereket és a szendvicseket, próbálja ki úgy is - gyakorlatilag olyan, mint egy deluxe rántotthúsos szendvics, ami mögött az összes KFC és Subway szendó elbújhat. Kombináljuk uborkás remuláddal és friss, ropogós salátalevelekkel, na meg egy kevés BBQ-szósszal, és máris kész a nyári grillpartihangulat!