r
Nosalty Logó

Mátrai borzaska sajttal-tejföllel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mátrai borzaska sajttal-tejföllel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A tálaláshoz

Összesen 1227 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A tálaláshoz

Összesen 4906 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A tálaláshoz

Összesen 249 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    98.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1327.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    654 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 1227 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.3 g

Zsír

  • Összesen
    394.1 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    190 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    112 g
  • Koleszterin
    933 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5310.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    989 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    2614 mg
  • Nátrium
    1064 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1093.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    656 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    229 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    706 mg
  • Retinol - A vitamin:
    648 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 4906 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 249 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A húshoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst nyolc szeletbe vágjuk, és alaposan kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, egy órára behűtjük.
  2. Közben a burgonyát meghámozzuk, a reszelő középső (durva) fokán lereszeljük, és fél óráig állni hagyjuk. Ezután a burgonyát kissé kinyomkodjuk, a nyers tojással és a burgonya nedvességétől függően 1-2 evőkanál liszttel összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk.
  3. A hússzeleteket papírtörlővel leitatjuk, utána először lisztbe mártjuk, majd a burgonyamasszába forgatjuk, hogy teljesen beborítsa.
  4. Nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat (ne legyen túl forró!), és a krumpliba bundázott hússzeletek mindkét felét szép pirosra sütjük. Papírtörlővel bélelt tálra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassa.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 105
  • 7 napos nézettség: 1035
  • Össznézettség: 562471
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Frissen a legfinomabb! A tejfölbe tört fokhagymát keverek, és azt kenek a tetejére, és sajtot olvasztok, isteni!

Hozzászólások (18)

Olaszné Anci

Kedves Manolya ! Nagyon tetszik , elmentve, köszönöm ! Üdv: Anci

Batida

Ezt ettem a hétvégén egy étteremben, és annyira isteni volt, hogy még a szakácsot is megkérdeztettem, van-e valami spéci trükkje. :-)) Most nagyon örülök, hogy feltetted a receptet, mert szombaton itthon is ezt szeretném elkészíteni!!

Zsuzsóci

Ma én is elkészítettem,-fincsi!!!

Törölt felhasználó

Örülök, hogy mindenkinek ízlik!

Törölt felhasználó

Sziasztok! Gondoltam ránézek az "asszony" blogjára és én mint aki kóstolja értékelem tudását. :) A fenti borzaskát csaj ajánlani tudom, nagyon finom!

Törölt felhasználó

Egyik kedvencem! Nr.1.! :-)))))

eniko0213

Ma pontasan a receptben leírt módon próbáltam elkészíteni, de a húsra nem tapadt rá a bunda a süt? tepsi aljára viszont annál inkább, szóval nagyon nem akart sikerülni. Ha van tippetek, hogy mi lehetett a baj szívesen fogadom!

nemoadri

szerintem nem volt elég meleg az olaj, a kezdetek kezdetén én is jártam így :)

Lilla

Férjem szülinapjára készítettem még szeptemberben. Nagy kedvencünk lett, köszönet a receptért!

Törölt felhasználó

eniko nem tudom mi lehetett a probléma, talán az olaj nem volt túl forró. Nekem még sosem volt olyan hogy nem tapadt volna rá. Esetleg vkinek más tippje?

Törölt felhasználó

lilluska, köszi:) mi is imádjuk

zsiraf18

Köszönöm szépen a receptet, nagyon egyszer? elkészíteni, és fenséges. :)

dius0306

Köszönöm a receptet, régóta kerestem. Az érettségi utáni bankettemen ez volt az egyik fogás, és azóta nagyon szeretem. Biztosan meg fogom csinálni!

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen, én is nagyon szeretem, egyszer? és nagyszer?:)

sgabci

Hmmm ez nagyon nyámiii lett. Köszi a receptet, Fincsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Törölt felhasználó

Egészségedre!:-)

szalánczi zsuzsa

Finom lett, igaz, a bunda kicsit túl ropogósra sikerült, ezért az id?sebb korosztály küzdött kicsit a rágással, de senki sem panaszkodott, csak nyeldekelt b?szen.

Ilonka57

Most lett kész. Én már sokszor sütöttem, nagyon szeretjük. Én 6 db tojáshoz kb 1 dl tejet teszek így több is lesz, meg nem ég meg olyan gyorsan. Cserébe belül finom, szaftos húst kapok.

Hozzávalók

A húshoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek