Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almazselécukor

Almazselécukor
Almazselécukor
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kísérlet egy finom almazselécukorra.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mérjünk ki egy tálba 20 dkg cukrot, és keverjük bele a 24,5 g pektinport. Egy másik tálba mérjük ki a maradék 20 dkg cukrot, és keverjük bele a fél tk. citromsavat. Mérjünk ki egy edénybe 50 dkg frissen turmixolt almalevet és a rostot, és forraljuk fel egy pillanatra. Most vegyük közepesre a lángot, és keverjük bele a pektines cukrot egy habverővel, és ismét forraljuk egy pillanatra. Most vegyük közepes lángra, és keverjük bele a citromsavas cukrot és a fahéjat. Kezdjük el forralni, és melegítsük 100 fokra (mérjük, ne legyen kevesebb). 6-7 percig tartsuk a hőfokot, és gyorsan keverjük, nehogy leégjen, használj főzőkesztyűt, mert nagyon rotyog.
  2. Ha az idő lejárt, zárjuk el a lángot, és egy előre előkészített, sütőpapírral bélelt jénaiba öntsük. Ne legyen fémedény, amibe öntjük, mert a sütőpapíron keresztül is átveszi a vas ízét, ha olyan az edény. Hagyjuk lassan kihűlni.
  3. 1 nap múlva rakjunk a tetejére egy sütőpapírt és egy tányért, fordítsuk a tányérra, és húzzuk le róla a sütőpapírt. Kb. 8-10 óra múlva már fel lehet kockázni, egy tálcára rakott sütőpapíron kicsit még szárítani lehet 1-2 napig. Utána visszazárható műanyag dobozban eláll egy hétig biztosan.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 072
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Karger

Mióta szakács: 2017.01.26.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes krém
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zselécukor, gyümölcscukorka, gyümölcszselé

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

310
alma 50 dkg
pektin 24.5 g
citromsav 0.5 teáskanál
fahéj 1 kávéskanál
cukor 40 dkg
víz 50 ml