Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birs zselé

Birs zselé
Birs zselé
320 perc / előkészület: 20 perc főzés: 300 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Próbáld ki pirítóssal, Brie vagy Camembert sajttal (kékpenészessel is isteni)... vagy tudod mit?... locsold meg vele fokhagymás kacsa- avagy libasültedet... 

hozzávalók / 6 adag

  • 6 kg birs (birsalma lekvár főzéséből visszamaradt birshéj és magház)
  • 1 kg cukor
  • 1.5 l víz

ajánlat

A gézben visszamaradt birshéjból és magházból lesz a birssajt, keresd a receptet.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A birsalma lekvár főzéséből visszamaradt birshéjat és magházat felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje, és hozzáadjuk a cukrot.
  2. 5-6 órát főzzük lassú tűzön, majd gézkendőn át kicsi üvegedényekbe öntjük.
  3. A tetejét sütőpapírral (vagy zsírpapírral) lekötjük. Hűvös kamrában hónapokig eláll.
  4. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 524
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gourmand

Mióta szakács: 2015.02.01.
34 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

birsalma zselé, gyümölcszselé, birs zselé

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

993
birs 6 kg
cukor 1 kg
víz 1.5 l