Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-túrós habos sütemény

Almás-túrós habos sütemény
Almás-túrós habos sütemény
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütemény saját ötlet alapján készült.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

Az almás töltelékhez

A túrós töltelékhez

A habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, közepébe egy kis mélyedést csinálunk, beleszórjuk a szárított élesztőt, 1 ek porcukrot és a langyos tejet.
  2. Amikor az élesztő megkelt, akkor beleütjük a tojást, hozzáadjuk a maradék porcukrot és az olvasztott vajat. Kézi mixerrel simává keverjük. 10 percre kelni tesszük.
  3. Addig elkészítjük a töltelékeket. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, belerakjuk egy lábasba, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, fahéjat, és megpároljuk. Akkor jó, amikor a levét már teljesen elfőtte.
  4. A túrót egy másik tálban összekeverjük a két tojássárgájával, a porcukorral, reszelt citrom héjával, vaníliás cukorral és két kanál tejföllel. Az elektromos habverővel jó habosra kavarjuk.
  5. A tésztát kinyújtjuk, egy közepes tepsibe tesszük, megszórjuk  darált háztartási keksszel, rásimítjuk az almás tölteléket, befedjük a másik kinyújtott lappal, erre is szórunk a darált kekszből, rátesszük a túrós tölteléket és gázsütő 4. fokozaton 35 percig sütjük.
  6. Amikor kisült, a két tojás fehérjéből 20 dkg porcukorral és 1 ek citromlével kemény habot verünk. Ezt egy nylon zacskóba tesszük, a végére pici lyukat vágunk, és ezzel a habbal bevonjuk a sütit.
  7. Még 2 percre visszatesszük a sütőbe, hogy megszáradjon a hab a tetején.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 30X20X6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 699
elküldve: 2
receptkönyvben: 126
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Eszter58

Mióta szakács: 2012.04.14.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós sütemény, almás sütemény, réteges süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mama4444
mama4444 Fri, 2014-11-21 15:28

Ja! Mivel nem volt itthon háztartási kekszem,darált dióval helyettesítettem! Mit mondjak! Nem rontotta el!!!!!!!!!!!!!!!

mama4444
mama4444 Fri, 2014-11-21 14:54

Megsütöttem,nagyon finom lett!Először azt mondtam,amikor minden a tepsiben volt,hogy elnevezem "először és utoljára" sütinek,de amikor kész lett és megkóstoltuk,már másként gondolkodtam!Csak biztatni tudok mindenkit,próbálja ki!!!!!!!!! Köszi a receptet!!!!!

1686
finomliszt 30 dkg
rétesliszt 10 dkg
margarin 20 dkg
tojás 1 db
instant élesztő 1 tasak
tej 1.5 dl
porcukor 10 dkg
alma 1 kg
porcukor 10 dkg
fahéj 2 kávéskanál
vaníliás cukor 2 csomag
kekszmorzsa 4 dkg
tehéntúró 0.5 kg
tojássárgája 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 10 dkg
citromhéj 1 kk
tejföl 2 ek
tojásfehérje 2 db
porcukor 20 dkg
citromlé 1 ek