Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás lepény katica konyhájából

Szilvás lepény katica konyhájából
Szilvás lepény katica konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Legjobb ezt a süteményt friss szilvából készíteni, isteni íze van. De természetesen lehet fagyasztott szilvából vagy befőttből is.

hozzávalók / 6 adag

Tésza

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésza

  1. Első lépésként a tölteléket előkészítjük oly módon, ahogy azt lent leírtam.
  2. A tojások fehérjét felverjük habnak, félretesszük. A lisztet, túrót, a tojások sárgáját, a porcukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot simára keverjük. Végül a tojásfehérje habot is hozzáforgatjuk.
  3. Egy tűzálló tálat vagy tepsit jól kivajazunk, és a tésztának kb. felét elsimítjuk benne. Ne lepődjünk meg, hogy nagyon kevés a tészta, meg fog nőni, és akkor jó lesz. Csak ez első alkalommal elég hihetetlen. Erre rátesszük az előkészített szilva felét. (Én úgy szoktam, hogy egy fél szilvát négybe vágok, és ezeket a kis kockákat teszem rá.) Majd a maradék tésztát eloszlatjuk a tetején. Ismét az lesz a helyzet, hogy itt-ott kilátszik a szilva, mintha nem lenne elég a tészta. De ne foglalkozzunk vele. Majd a tetejére szépen rátesszük a maradék fél szilvákat.
  4. Ha készen van, megszórjuk fahéjjal, zsemlemorzsával, és a margarint kis kockákra vágva a tetejére tesszük.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 40 percig sütjük. Ha kész, kicsit várunk vele, mert forrón szétesik a tészta. Ha picit kihűlt, szeletelhetjük. Meg lehet szórni a tetejét porcukorral.

Töltelék

  1. A szilvát kimagozzuk, megszórjuk a 3 kanál porcukorral, és ráöntjük a rumaromát. Természetesen lehet rumaroma helyett 2 evőkanál sütőrummal is készíteni. Összekeverjük kissé, és így állni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 1 388
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

katica32

Mióta szakács: 2014.01.02.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós tésztájú szilvás pite, fahéjas szilvás sütemény, szilvás pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

471
tojás 3 db
finomliszt 6 dkg
tehéntúró 50 dkg
porcukor 10 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 10 dkg
zsemlemorzsa 2 ek
szilva 80 dkg
porcukor 3 ek
rumaroma 2 ml
fahéj 1 teáskanál