r
Nosalty Logó

Szilvás lepény katica konyhájából

katica32
Szilvás lepény katica konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésza

Töltelék

471
Kalória
18.8g
Fehérje
49.4g
Szénhidrát
22.2g
Zsír
191.2g
Víz
90g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
37g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésza

Töltelék

Összesen 471 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésza

Töltelék

Összesen 2816 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésza

Töltelék

Összesen 157 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1352.9 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    191.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 471 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.5 g

Zsír

  • Összesen
    133.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8117.4 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1460 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    2661 mg
  • Nátrium
    1394 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    296.7 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1147 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2039 micro
  • β-crypt
    276 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1290 micro
Összesen 2816 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.5 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 157 kcal

Elkészítés

Tésza

  1. Első lépésként a tölteléket előkészítjük oly módon, ahogy azt lent leírtam.
  2. A tojások fehérjét felverjük habnak, félretesszük. A lisztet, túrót, a tojások sárgáját, a porcukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot simára keverjük. Végül a tojásfehérje habot is hozzáforgatjuk.
  3. Egy tűzálló tálat vagy tepsit jól kivajazunk, és a tésztának kb. felét elsimítjuk benne. Ne lepődjünk meg, hogy nagyon kevés a tészta, meg fog nőni, és akkor jó lesz. Csak ez első alkalommal elég hihetetlen. Erre rátesszük az előkészített szilva felét. (Én úgy szoktam, hogy egy fél szilvát négybe vágok, és ezeket a kis kockákat teszem rá.) Majd a maradék tésztát eloszlatjuk a tetején. Ismét az lesz a helyzet, hogy itt-ott kilátszik a szilva, mintha nem lenne elég a tészta. De ne foglalkozzunk vele. Majd a tetejére szépen rátesszük a maradék fél szilvákat.
  4. Ha készen van, megszórjuk fahéjjal, zsemlemorzsával, és a margarint kis kockákra vágva a tetejére tesszük.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 40 percig sütjük. Ha kész, kicsit várunk vele, mert forrón szétesik a tészta. Ha picit kihűlt, szeletelhetjük. Meg lehet szórni a tetejét porcukorral.

Töltelék

  1. A szilvát kimagozzuk, megszórjuk a 3 kanál porcukorral, és ráöntjük a rumaromát. Természetesen lehet rumaroma helyett 2 evőkanál sütőrummal is készíteni. Összekeverjük kissé, és így állni hagyjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Legjobb ezt a süteményt friss szilvából készíteni, isteni íze van. De természetesen lehet fagyasztott szilvából vagy befőttből is.

További receptek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek