r
Nosalty Logó

Gyors szilvás pite Fruzsitól

NS
Gyors szilvás pite Fruzsitól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

502
Kalória
7.5g
Fehérje
59.2g
Szénhidrát
26.9g
Zsír
80.7g
Víz
125g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
35.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 502 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 3011 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 273 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    80.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 502 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    161.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2821.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    606 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    1231 mg
  • Nátrium
    759 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    355 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    484.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1772 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1633 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1623 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1245 micro
Összesen 3011 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 273 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A puha margarint habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáit, és tovább keverjük.
  3. A lisztbe belekeverjük a sütőport.
  4. A vajas-tojásos masszához hozzáadjuk a lisztet, majd óvatosan, körkörös mozdulatokkal belekeverjük a felvert tojásfehérjét is.
  5. Kivajazzuk, és lisztezzük a tortaformát, és belesimítjuk a tésztát.
  6. Megmossuk, és kockákra daraboljuk a szilvát.
  7. A szilvát a tészta tetejére szórjuk, hogy mindenhova kerüljön, és elfedje azt.
  8. A fahéjat belekeverjük a vaníliás cukorba, és megszórjuk a szilvák tetejét.
  9. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Tűpróba!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Nagyon szeretem a pitéket, főleg a szilvás pitét. Ez a recept nagyon gyors és egyszerű, na és nagyon finom! Én hétköznapokon is gyakran elkészítem. Próbáltam már eperrel, ananásszal, de a család egyértelműen a szilvára szavazott.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...