Nosalty Logó

Hartyáni krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hartyáni krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1813 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7252 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 316 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    85.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1466.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.5 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    706 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    684 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 1813 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.1 g

Zsír

  • Összesen
    341.8 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    832 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5865.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1854 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1913 mg
  • Nátrium
    1771 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    914.2 g
  • Cukor
    496 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2822 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2735 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1046 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 7252 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 316 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a margarint, a porcukrot, a sütőport, a kakaóport, a tojást és a tejet jól összegyúrjuk. Sütőlemezen két egyforma lapot sütünk belőle.
  2. A tejet a 2 ek liszttel sűrűre főzzük.
  3. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és ha langyosra hűlt, belekeverjük az előzőleg habosra kavart vajat.
  4. Az egyik kakaós lapra rákenjük a főzött krém felét, és egymás mellé rárakjuk a babapiskótát.
  5. Meglocsoljuk rummal, majd a krém másik felével bevonjuk a piskótát, és ráhelyezzük a másik kakaós lapot.
  6. Hűtőben legalább egy éjszakát állni hagyjuk, tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30*20*6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 91422
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 23.

Ajánló

Kicsit változtattam az eredeti recepten, ugyanis gyerekeket vártunk vendégségbe, így keserű tejeskávéba mártottam a babapiskótákat, és a vajat 10 dkg porcukorral kevertem ki. Fergeteges sikere lett, bátran készíthető gyerekzsúrra is, azt mondták: "Nini, hát a magyaroknak is van tiramisu-juk?:)"

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A kis-nagycsalád szerint remekbe sikerült Sándor-napi süti lett, a felvágást követően 10 percen belül elfogyott. Ez a változata nem annyira édes, ragadós.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon guszta,már ránézésre is nagyon finom lehet! Biztos megér egy próbát!

Törölt felhasználó

Mindenkinek nagyon ízlett! Köszönöm a lehet?séget,hogy egy újabb finomsággal b?vült családi süteménytárunk!! A tésztához annyit, ISTENI FINOM!!

Törölt felhasználó

Nagyon boldoggá tettetek,ezek szerint nem a család elfogult,hanem tényleg finom! Köszönöm Nektek és sok-sok mosolyt kívánok a sütihez:)

Törölt felhasználó

YESSSS!!!! Köszönöm szépen :D

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a receptre, mert a f?n?vérem kedvence és meg is lepem vele, elküldöm neki e-mailben. A hétvégén pedig én is kipróbálom. köszi és puszi

Törölt felhasználó

 

bubuka1027

Szia! Hát én valamit elronthattam mert nagyon ragadt a tésztám, igy sajna nem sikerült teljesen kinyújtanom, ezért kisebb lett :D, de a végeredmény kárpótolt. Nagyon finom lett. :)

Törölt felhasználó

Jajj,de sajnálom,igen,el?ször nekem is ragacs lett(szemre mértem a margarint)de picit több kakaóport csaltam bele és jobb lett. Örülök,hogy ízlett,sok sikert a további sütögetéshez is :)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Ma megcsináltam a sütit, mert már valaha ettem ilyet és nagyon izlett.A krém szerintem nem lett elég s?r?, illetve nem kellett annyi babapiskóta.Most h?t?be van és várom milyen lesz.Másoknak is volt ilyen problémája? Köszi a válaszokat.Tünde

Törölt felhasználó

Kedves Tünde! ne ijedj meg a krémt?l,várd meg,míg a h?t?ben megdermed...azóta biztos kész,milyen lett a végeredmény?

Dézi

Sziasztok! Sajna nekem is ragacsos lett a tészta, de tettem még lisztet hozzá. Éppen most sül kíváncsian várom a végeredményt:)Pedig én mindent mértem hozzá. puszi:Erika

Törölt felhasználó

Én máshonnan kaptam a receptet, ott rumos kávés tejbe nagyon hirtelen kell mártani a piskótákat, vigyázva, ne ázzon el, és a krémbe nyomni. A fotón is látszik, hogy a piskóta körvonala sötétebb, szerintem ez is úgy készülhetett. Nem akarok kötözködni, mert amúgy nagyon finom süti. És én Harkányi szeletnek ismerem. De tényleg nagyon finom, már többször megsütöttem, a család, és a kollégák nagy kedvence :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.