r
Nosalty Logó

Almás lepény Tésztásfültől

NS
Almás lepény Tésztásfültől
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

464
Kalória
6g
Fehérje
78.7g
Szénhidrát
15.1g
Zsír
160g
Víz
59g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
40.6g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 464 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3699 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 165 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    160 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 464 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    121.1 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4738.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1182 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1885 mg
  • Nátrium
    1356 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    629.3 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    1280.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    965 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    153 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    691 micro
Összesen 3699 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, és két részre osztjuk. Kinyújtjuk akkorára, hogy beleférjen egy 35x40 cm-es tepsibe.
  2. A tepsibe helyezett tésztát megszórjuk morzsával, cukorral, majd rárendezzük a kinyomkodott almatölteléket. Fahéjjal, vaníliás cukorral meghintjük.
  3. A másik tésztát is kinyújtjuk, és rátesszük a töltelékre. Megszurkáljuk villával, majd aranyra sütjük.
  4. Miután kihűlt, kockákra vágjuk, és fahéjas porcukorral megszórva találjuk.

Töltelék

  1. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, lereszeljük. Kinyomkodjuk a levét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35 x 40 x 3

A kertünkben vannak almafák. Ellát bennünket télen finom almával. A fagyasztóba, lereszelve is teszünk el. A sütemények hamar elkészülnek.

További receptek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Epres leveles pite

A leggyorsabban elkészülő gyümölcsös pitékhez megengedett a házi tészta mellőzése, így ugyanis tényleg nevetséges mennyiségű idő alatt hozzájuthatunk a zamatosan gyümölcsös ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek