r
Nosalty Logó

Almás pite Andris Séf módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andris Séf
Almás pite Andris Séf módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 1409 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 5636 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 179 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1405.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    441.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 1409 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    230.4 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    921 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5621.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1316 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    2294 mg
  • Nátrium
    1520 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    844.1 g
  • Cukor
    365 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    1765.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1968 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1881 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    891 micro
  • β-crypt
    208 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1104 micro
Összesen 5636 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Egy keverőtálba beleöntjük az átszitált finomlisztet.
  2. A vajat, akár a kezeddel vagy egy villa segítségével, nyomkodjuk össze, és adjuk hozzá a porcukrot, sütőport, majd jól dolgozzuk össze őket.
  3. A keverőtálban a liszt közepébe csináljunk egy kis mélyedést, és helyezzük bele az előre jól összekevert vajat, tejfölt, tojásokat, majd jól dolgozzuk össze az alapanyagokat. Addig gyúrjuk a tésztát, még sima nem lesz a felülete. (Úgyis jól el tudjuk dolgozni a tésztát, mint a rétestésztánál, hogy erőteljes mozdulatokkal a keverőtál falához húzzuk a tésztát. A lényeg, hogy alaposan dolgozzuk össze, és szép sima legyen a tésztánk.)
  4. Az összedolgozott tésztát a keverőtállal együtt helyezzük be a hűtőbe, pihentessük kb. 30 percig.
  5. Míg pihen a tészta, addig hámozzuk meg az almákat, és durva lyukú reszelőn reszeljük le. Ízesítsük a lereszelt almát pici citromlével, 3-4 evőkanál porcukorral, egy csipetnyi fahéjjal, és keverjük össze az almás tölteléket.
  6. Vegyük ki a hűtőből a pihentetett tésztát.
  7. Felezzük el a keverőtálban lévő tésztát, és a meglisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki közepes méretű tepsiformára.
  8. Vajazzunk ki egy közepes méretű tepsit, vagy használjunk sütőpapírt a tepsibe, és helyezzük bele a kinyújtott tésztalapot. Szurkáljuk meg a tésztalapot villával, és szórjuk meg egy kis zsemlemorzsával.
  9. Helyezzük az almás tölteléket az alsó tésztalapra, és fedjük be még egy ugyanakkora tésztalappal, majd szurkáljuk meg a tésztalapot villával. (Extra díszítés: Ha maradt tészta, akkor készítsünk valami formát -én egy szív formát csináltam- és helyezzük a felső tésztalap tetejére.)
  10. Előmelegített sütőben 200 C°-on, 45 percig készre sütjük.
  11. A kész almás pitét, ha kihűlt, sokkal könnyebben tudjuk szeletelni. Helyezzük ízlésesen egy süteményes tálra a feldarabolt pitéket, majd hintsük meg porcukorral. Jó étvágyat hozzá! Sok sikert az elkészítéshez! :-)))
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2365
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 08.

Ajánló

Vasárnapi ebéd után egy levezető, finom régi klasszikus édesség...

Receptkategóriák

Almás pite Andris Séf módra
Andris Séf 1 recept

Almás pite gyorsan elkészíthető, és mindig van otthon hozzá alapanyag, remek desszert lehet a család számára.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

10 csodás köret újkrumpliból

Végre fogyaszthatunk friss és zsenge újburgonyát, melyből rengeteg fantasztikus ételt készíthetünk. De először egy jó krumpliköretet varázsoljunk belőle!