r
Nosalty Logó

Almás pite Andris Séf módra

Andris Séf
Almás pite Andris Séf módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

1409
Kalória
19.6g
Fehérje
211g
Szénhidrát
57.6g
Zsír
441.3g
Víz
230.3g
Koleszterin
14.8g
Élelmi rost
91.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 1409 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 5636 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 179 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1405.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    211 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    441.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 1409 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    230.4 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    921 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5621.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1316 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    2294 mg
  • Nátrium
    1520 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    844.1 g
  • Cukor
    365 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

Víz

  • Összesen
    1765.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1968 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1881 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    891 micro
  • β-crypt
    208 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1104 micro
Összesen 5636 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Egy keverőtálba beleöntjük az átszitált finomlisztet.
  2. A vajat, akár a kezeddel vagy egy villa segítségével, nyomkodjuk össze, és adjuk hozzá a porcukrot, sütőport, majd jól dolgozzuk össze őket.
  3. A keverőtálban a liszt közepébe csináljunk egy kis mélyedést, és helyezzük bele az előre jól összekevert vajat, tejfölt, tojásokat, majd jól dolgozzuk össze az alapanyagokat. Addig gyúrjuk a tésztát, még sima nem lesz a felülete. (Úgyis jól el tudjuk dolgozni a tésztát, mint a rétestésztánál, hogy erőteljes mozdulatokkal a keverőtál falához húzzuk a tésztát. A lényeg, hogy alaposan dolgozzuk össze, és szép sima legyen a tésztánk.)
  4. Az összedolgozott tésztát a keverőtállal együtt helyezzük be a hűtőbe, pihentessük kb. 30 percig.
  5. Míg pihen a tészta, addig hámozzuk meg az almákat, és durva lyukú reszelőn reszeljük le. Ízesítsük a lereszelt almát pici citromlével, 3-4 evőkanál porcukorral, egy csipetnyi fahéjjal, és keverjük össze az almás tölteléket.
  6. Vegyük ki a hűtőből a pihentetett tésztát.
  7. Felezzük el a keverőtálban lévő tésztát, és a meglisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki közepes méretű tepsiformára.
  8. Vajazzunk ki egy közepes méretű tepsit, vagy használjunk sütőpapírt a tepsibe, és helyezzük bele a kinyújtott tésztalapot. Szurkáljuk meg a tésztalapot villával, és szórjuk meg egy kis zsemlemorzsával.
  9. Helyezzük az almás tölteléket az alsó tésztalapra, és fedjük be még egy ugyanakkora tésztalappal, majd szurkáljuk meg a tésztalapot villával. (Extra díszítés: Ha maradt tészta, akkor készítsünk valami formát -én egy szív formát csináltam- és helyezzük a felső tésztalap tetejére.)
  10. Előmelegített sütőben 200 C°-on, 45 percig készre sütjük.
  11. A kész almás pitét, ha kihűlt, sokkal könnyebben tudjuk szeletelni. Helyezzük ízlésesen egy süteményes tálra a feldarabolt pitéket, majd hintsük meg porcukorral. Jó étvágyat hozzá! Sok sikert az elkészítéshez! :-)))

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Almás pite gyorsan elkészíthető, és mindig van otthon hozzá alapanyag, remek desszert lehet a család számára.

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...