r
Nosalty Logó

Almás pite macaron

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glowaholic
Almás pite macaron
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A mandulás habcsókokhoz

Az almapüréhez

Összesen 157 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A mandulás habcsókokhoz

Az almapüréhez

Összesen 1882 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A mandulás habcsókokhoz

Az almapüréhez

Összesen 197 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 157 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.8 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 1882 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 197 Kcal

Hozzávalók

A mandulás habcsókokhoz

Az almapüréhez

Elkészítés

A mandulás habcsókokhoz

  1. A mandulás habcsókok elkészítéséhez szitáljuk össze egy nagy tálba a mandulalisztet a porcukorral és egy púpozott evőkanál kekszfűszerrel.
  2. Verjük fel a tojásfehérjét lágy habbá, majd adagoljuk hozzá a cukrot, és verjük addig, míg fényes, borotvahab állagú tojáshabot kapunk. Akkor jó a tojáshab, ha az edényt megfordítva a hab megáll benne, a habkart kihúzva pedig kampókat formál, de nem törik.
  3. Adjuk hozzá az átszitált mandulalisztes keveréket, és először határozott mozdulatokkal, szilikonlapáttal, majd 20-25 keverő mozdulat után habkártyával lassan keverve dolgozzuk össze a masszát. A massza ebben a fázisban akkor jó, ha egyenletesen elkevertük, a habkártyát kihúzva pedig úgy emelkedik, mint egy cunami. A helyes keverési technikáról érdemes megnézni egy videót itt. Vigyázat, ha a masszát túlverjük, sütés közben összetörik a macaronok vékony héja.
  4. Habzsákba töltve kb. 3 cm-es pöttyöket nyomjunk a masszából dupla sütőpapírra (ennek az alsó rétegét elő is rajzolhatjuk), vagy szilikonlapra.
  5. Hagyjuk így pihenni legalább egy órát, ettől nőnek majd ki a talpacskái.
  6. Süssük meg a habcsókokat. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, ezután szinte magától leválik majd a sütőpapírról vagy a szilikonlapról.
  7. Az almapüréhez hámozzuk meg, és vágjuk apró kockákra az almát.
  8. Keverjük össze a barna cukrot az olvasztott vajjal, majd lassú tűzön hagyjuk kicsit karamellizálódni.
  9. Adjuk hozzá az almakockákat, a citromhéjat és egy pici vizet, hogy addig se égjen le, míg az alma kiereszti a saját levét.
  10. Hagyjuk így összefőni, míg az alma összeesik, és pépesedni kezd. Keverjük közben gyakran.
  11. Vegyük le a tűzről, és botmixerrel törjük sima péppé.
  12. Az almapürénk ilyenkor még híg és vizes, ezért zúzzuk porrá a Spekulatius kekszet, és keverjük ezt is bele, hogy krém állagú legyen.
  13. A macaronokat összeállítjuk: Ragasszuk össze a mandulás habcsókokat az almapürével.
  14. Hagyjuk fél napig a hűtőben pihenni, hogy egy kicsit puhuljon, és az ízei is összeérjenek.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 32205
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 29.

Ajánló

Forralt bor és kandallótűz sercegése ajánlott hozzá :).

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Almás pite macaron
Glowaholic 14 recept

A macaron nagyon rámenős édesség, nekem egy időre azt hiszem, most csak az fog megálljt parancsolni, ha elfogy a mandulalisztem. Az almás pite igazi téli íze van benne.

Hozzászólások

P.

Ez is wow! :-)

Cafika

szia Glowaholic, nagyon jòl hangzik ez a recept, a mohitòs is :) lenne egy kèrdèsem, mivel itt Olaszban nem làttam mèg mandulalisztet, ìgy ha ledaràlom a mandulàt, a sùtihez ugyanùgy fel tudom majd hasznàlni? vàlaszodat elòre is kòszònòm, ùdv. Cafika

Glowaholic

Persze, darálhatod házilag is a mandulát, néhány macaronmágus épp erre esküszik, mert állítólag úgy jobb az olajtartalma. Kávédarálóval a porcukorral együtt daráld le, hogy a cukor felvegyen az olajtartalmából és ne álljon össze, és utána azért szitáld még át. De szerintem Olaszországban a szupermarketekben lehet kapni darált mandulát készen is. Így én is kipróbáltam, de sajnos ha azonnal felhasználtam a ledarált, átszitált mandulát, túl sok leveg? került a masszába vele, és a süt?papírra kinyomva buborékok jelentek meg benne. Ez azért gond, mert a buborékok elgyengíti a macaronok kérgét, ami egy óra pihenés alatt képz?dik, és a talpak kiemelkedése helyett a vékony kéreg összetört sütés közben. Szóval ha otthon darálod is a mandulát, inkább sütés el?tt egy nappal, és egy dobozban hagyd pihenni a mandulás-cukros keveréket, ne frissen add hozzá a tojáshabhoz. Sok sikert :)

Törölt felhasználó

Ez is nagyon klassz! :-) De azt el is felejtettem kérdezni a mojitósnál, komolyan gondoltad, hogy fél napot pihentessük??? :-)))) Van még bel?le fél nap elteltével?

Törölt felhasználó

Én ezt a sütemény estikének ismerem töltetlenül.és ez nekem újdonság.Ha nem jól tudom javítsál ki kérlek,de ez Olaszoktól származik?

Törölt felhasználó

Lehet,hogy buta kérdés de megpróbálom :-D Ha egyszer? mézeskalács sütit darálok le az jó lehet a spekulatius keksz helyett?

Hozzávalók

A mandulás habcsókokhoz

Az almapüréhez

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?