r
Nosalty Logó

Almás pite ahogy anyukám készíti

NS
Almás pite ahogy anyukám készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

577
Kalória
8.6g
Fehérje
81.2g
Szénhidrát
26.2g
Zsír
138.8g
Víz
72g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
41.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 577 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 3456 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 208 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    138.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 577 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    157.5 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1749.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    945 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    487.3 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    832.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    788 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    745 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 3456 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 208 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgáját, majd pár perc alatt homogén tésztát gyúrunk belőle. Amennyiben a tészta igényli, adhatunk hozzá tejet. Fóliába csomagolva, kb. 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Közben meghámozzuk az almát, lereszeljük, és kinyomjuk belőle a levét, majd ezt is félretesszük. A tésztát kettéválasztjuk, és kinyújtjuk. Az egyiket a tepsibe helyezzük, és villával sűrűn kiszurkáljuk. Rárakjuk a lereszelt almát, megszórjuk az összekevert fahéjas-cukorral, ezután pedig a búzacsírával (vagy zsemlemorzsával). Rárakjuk a kinyújtott tészta másik felét.
  3. Az egy tojásfehérjét villával kicsit habosra verjük, és rákenjük (vagy öntjük) a tésztára, ezután megszórjuk a durvára vágott dióval, és alaposan meghintjük barna cukorral. Ez a két hozzávaló fog a tetején finom ropogósra sülni. A 180 fokos sütőben, kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X20

Az igazi klasszikus almás pite. A tésztája vékony, a töltelék finom fűszeres, a tetején ropogósra pirult dió és karamellizálódott barna cukor, azt hiszem, nem is kell tovább ragozni…:-)

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek