Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite ahogy anyukám készíti

Almás pite ahogy anyukám készíti
Almás pite ahogy anyukám készíti
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az igazi klasszikus almás pite. A tésztája vékony, a töltelék finom fűszeres, a tetején ropogósra pirult dió és karamellizálódott barna cukor, azt hiszem, nem is kell tovább ragozni…:-)

hozzávalók / 6 adag

tészta

töltelék

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgáját, majd pár perc alatt homogén tésztát gyúrunk belőle. Amennyiben a tészta igényli, adhatunk hozzá tejet. Fóliába csomagolva, kb. 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Közben meghámozzuk az almát, lereszeljük, és kinyomjuk belőle a levét, majd ezt is félretesszük. A tésztát kettéválasztjuk, és kinyújtjuk. Az egyiket a tepsibe helyezzük, és villával sűrűn kiszurkáljuk. Rárakjuk a lereszelt almát, megszórjuk az összekevert fahéjas-cukorral, ezután pedig a búzacsírával (vagy zsemlemorzsával). Rárakjuk a kinyújtott tészta másik felét.
  3. Az egy tojásfehérjét villával kicsit habosra verjük, és rákenjük (vagy öntjük) a tésztára, ezután megszórjuk a durvára vágott dióval, és alaposan meghintjük barna cukorral. Ez a két hozzávaló fog a tetején finom ropogósra sülni. A 180 fokos sütőben, kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30X20 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 772
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás süti, almás pite dióval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

577
finomliszt 25 dkg
vaj 10 dkg
tojássárgája 1 db
sütőpor 1 kávéskanál
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
tej 2 ek
alma 1 kg
fahéj 1 teáskanál
cukor 10 dkg
búzacsíra 3 ek
dió 10 dkg
barna cukor 4 ek