r
Nosalty Logó

Almás piskóta tejfölös krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Almás piskóta tejfölös krémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Almás réteg

Tészta

Krém

Összesen 599 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Almás réteg

Tészta

Krém

Összesen 3601 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Almás réteg

Tészta

Krém

Összesen 118 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 599 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    148.6 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    967 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3086.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    1327 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    765 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    504.9 g
  • Cukor
    330 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1397.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1006 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    954 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    485 micro
  • β-crypt
    159 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1358 micro
Összesen 3601 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 118 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Almás réteg

Tészta

Krém

Elkészítés

Almás réteg

  1. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, négybe vágjuk.
  2. A cukrot világosra karamellizáljuk, hozzáadjuk az 1 dkg vajat, majd belerakjuk az almadarabokat, és beleforgatjuk a karamellbe(ha nem elég lédús az alma 1-2 ek vizet is adhatunk a karamellhez). Lefedjük, és pár perc után lezárjuk a lángot.
  3. Elkészítjük a piskótát. A tojásfehérjékből a cukor fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk, egyenként belekavarjuk a tojások sárgáját, az olajat és a citromhéjat, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe lerakjuk az almát, hogy egymást érje, majd rátöltjük a piskóta masszát, és megsütjük. Amikor a tészta szépen feljött, és kezd pirulni, mérsékeljük a lángot, kb 20 perc után tűpróbát végzünk, ha nem ragad, elzárjuk a lángot, és félig nyitott ajtóval még pár percig bent hagyjuk. Miután kivettük a sütőből, és langyosra hűlt, ráteszünk egy sütőpapírt és egy tálcát, kiborítjuk, hogy az alma felülre kerüljön, majd a sütőpapírral együtt visszatesszük a tepsibe (hogy a krém, amit majd rátöltünk ne tudjon lefolyni). Itt hagyjuk kihűlni.
  5. Amíg a tészta sül, elkészítjük a pudingot.Amikor kész, levesszük a lángról, és belekavarjuk az 5 dkg vajat, hogy ne csomósodjon, majd hozzáadjuk a tejfölt (20%-os), és teljesen simára kavarjuk. Nem forrón, de még melegen, amikor még önthető, rátöltjük az almára, elsimítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni, a hűtőbe tesszük, hogy a krém teljesen megkeményedjen.
  6. Bevonjuk tortabevonóvalvagy kakaóöntettel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 122
  • 7 napos nézettség: 11335
  • Össznézettség: 172223
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Almás piskóta tejfölös krémmel
Csiki Piroska 228 recept

A fotón kakaóöntet van: 3 ek porcukor, 2 ek kakaó, 3 ek víz, diónyi vaj és 50 g csokibevonó. Ezeket felolvasztom, majd rátöltöm a sütire. Aki édesebben szereti, a krémet lehet több cukorral készíteni. Alma helyett körtét is használhatunk.

Hozzászólások

chiyori

Nagyon jól néz ki, guszta!

Csiki Piroska

Köszönöm szépen, finom is. Piroska

Gabys

Köszönöm a receptet, az ötletet Piroskám. Gyönyör?séges, csak nyeltem egy nagyot, ahogy megláttam:)) Szép hétvégét, puszim:) G

Csiki Piroska

Gabikám köszönöm szépen. Tudod sok almánk lett az idén, ezért próbálom minél változatosabban felhasználni. Neked is szép hétvégét. Puszi: Piroska

osarolta

elkészítettem, nagyon finom, ajánlani tudom mindenkinek, annyit változtattam, hogy több cukrot tettem az almára es a pudingba is. Köszönöm a receptet.

Csiki Piroska

Azért is írtam, hogy lehet több cukrot tenni, mert nem túl édes, de a családom így szereti. Örülök, hogy finomnak találtad.

Kasziba Zsuzsi

Kedves Piroska! Ma elkészítettem a süteményed. Amikor a képet megláttam el?ször, éreztem, hogy ez finom lehet. És ma, amikor az almák megpárolódtak a karamellás lében, tudtam, hogy isteni lesz, és nem is csalódtam. Mindenki el volt ragadtatva, mert az ízek tökéletesen harmonizálnak, és nem túl édes. Biztosan sokszor fogom megcsinálni. Üdv: Zsuzsi

Csiki Piroska

Kedves Zsuzsi! Nagyon örülök, hogy sikered volt a sütivel és köszönöm szépen, hogy visszajeleztél. Üdvözlettel: Piroska

Mida

Kedves Piroska, Azt szeretném megkérdezni t?led, hogy ha pénteken elkészítem a sütit, még vasárnapra jó-e?

Csiki Piroska

Kedves Mida! Nyugodtan elkészítheted, csak tedd h?vös helyre, még finomabb, ha áll egy keveset.

Kőri Ibolya

Gratulálok kedves Piroska, nagyszer? a piskótád , tíz csillagos . kösz a recept, tisztelettel, Ibolya.

Csiki Piroska

Köszönöm szépen kedves Ibolya, örülök, hogy tetszik. Üdvözlettel Piroska

Zsuzsamama56

Csodásan néz ki Piroskám!

Csiki Piroska

Köszönöm szépen Zsuzsikám. Kívánok szép vasárnapot!

Törölt felhasználó

Elkészítettem,nagy sikert aratott!:-) Köszi a receptet,ez lett a kedvenc almàs sütim!

Csiki Piroska

Nagyon örülök a sikerednek :)

Törölt felhasználó

Már kétszer elkészítettem, hihetetlenül finom, könny?, abbahagyhatatlan sütemény. Másodjára karamell íz? pudingporral csináltam, és csoki nélkül, így is tökéletes. A karamellizálással akadnak még gondjaim, de az eredményt még így sem tudtam elrontani! :) Ja, és a piskóta...mindig ilyen piskótát szerettem volna készíteni!

Csiki Piroska

Mindig boldog vagyok, ha ilyen visszajelzést kapok, mert nem dolgoztam hiába. Köszönöm, hogy megírtad.

kitti25

Kedves Piroska, Ma megyünk vendégségbe, és megígértem hogy sütök almás sütit, és erre a sütire esett a választásom :) Azt szeretném kérdezni hogy te hogy csinálod meg a karamellizálást? Nekem nagyon csomós lett, bár öntöttem hozzá vizet, megszórtam cukorral az almákat és úgy is pároltam...Te hogy csinálod?? A citromhéj mikor megy azt almákra? Valamint a piskótába nem kellene süt?por? Köszönöm a válaszod, :) Kitti

Csiki Piroska

Sajnos elkéstem a válasszal, gondolom, hogy már elkészítetted. Nem baj, ha csomós a karamell, úgy kell belerakni a tepsibe. Majd sütés közben szépen felolvad. A citromhéjat rászórhatod az almára, amikor a tepsibe tetted, de akár hozzákavarhatod a piskótához is.

kitti25

Köszönöm szépen a választ :) Így is nagyon finom lett a süti elfogyott, és mindenkinek nagyon ízlett :) Legközelebb így fogom csinálni a karamellt :) Köszönöm a receptet :)

Csiki Piroska

Örülök a sikerednek :)

Wawa

Kedves Piroska, a recepted - mint mindig -, most is csodálatos. A családom nagy örömmel fogadta, és csak egy "kifogásuk" volt: túl hamar fogyott el! Nagyon köszönöm, hogy ezt a receptet is megosztottad velünk.

Csiki Piroska

Aranyos vagy és nagyon köszönöm a visszajelzést:)

Törölt felhasználó

Kedves Piroska! Nagyon finom a süti, nem tudtunk neki ellenállni. Mindenkinek nagyon ízlett. Üdv.:Sissy

Csiki Piroska

Kedves Sissy, nagyon örülök, hogy meg vagy elégedve vele:)

Törölt felhasználó

Elkészítettem, és sajnos nem sikerült. Ez a receptet nem ajánlom! Mindent a leírás szerint csináltam, a piskótát az alma teljesen eláztatta, úgy tudtam megmenteni, hogy újra fejtet?re állítottam, és egy sor babapiskótával "alátámasztottam".

Csiki Piroska

Sajnálom, hogy nem sikerült.Lehet, hogy az alma volt nagyon lédús. Alább haton jeleztek vissza, hogy jól sikerült. Gyakran sütöm, még soha nem volt problémám vele.

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen! Múlt vasárnap óriási sikerem volt vele. Nagyon nagyon finom.

Csiki Piroska

Örülök és köszönöm a visszajelzést:)

Trixi63

Kedves Piroska, Milyen fajtájú almát javasolsz, hogy ne áztassa el a piskótát? Köszönettel: Trixi

Csiki Piroska

A téli alma nem annyira nedves, de ha dinszteléskor jobban elpárologtatod a nedvességet nem lesz probléma. A savanykás almának jobb az íze, de citromlével is lehet gazdagítani.

Hozzávalók

Almás réteg

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?