r
Nosalty Logó

Julika néni almatortája

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Timejja9
Julika néni almatortája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 305 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1833 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 305 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    79.5 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3327.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    726 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1448 mg
  • Nátrium
    895 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.7 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    844.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    897 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1802 micro
Összesen 1833 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Az almákat meghámozzuk, negyed cikkere vágjuk, magházát eltávolítjuk.
  2. Egy 35x25X10 cm tepsit kikenünk kókuszzsírral, az almákat magházukkal felfelé egymás mellé rakosgatjuk, fahéjat és pálmacukrot szórunk rájuk. Sütőben 15 percig elősütjük őket, közben elkészítjük a piskótát.
  3. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből és az édesítőből kemény habot verünk robotgép segítségével, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, és legvégül a sütőporral elkevert lisztet.
  4. Az elősütött almákra ráöntjük a piskótatésztát, és 100 fokon körülbelül 40 percig sütjük. Sütés után kiborítjuk egy sütőpapíros rácsra, és hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35X25X10
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 723
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Timejja9 32 recept

Unokatesómék szomszédja, Julika néni almatorta receptje, diétás változatban...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készíts gyógyító, 24 órás erőlevest, hogy minden cseppje aranyat...

Az erőleves, vagy más nevén csontleves, egy igazi szuperétel, amely évszázadok óta az egészségtudatos konyhák egyik alapköve. Nemcsak ízgazdag és tartalmas, hanem tele van értékes tápanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, az ízületeket és az emésztést. De mi a titka a tökéletes csontlevesnek? Hogyan érhetjük el azt a gazdag, kocsonyás állagot és mély ízvilágot? Nézzük a legfontosabb tudnivalókat és főzési trükköket!

Hering András

„Most, ha valaki séf akar lenni, híres akar lenni. Bennem...

Tavaly év végén Madrid, London és Doha után Budapesten is megnyitotta BiBo nevű éttermét Dani García, a három Michelin-csillaggal kitüntetett spanyol sztárséf. A Dorothea Hotel Budapestnek is otthont adó épületegyüttes tetején található rooftopbár és étterem étlapján García igyekezett a spanyol tradíciókat a magyar stílussal ötvözni, hogy a hazai és nemzetközi vendégek egyaránt új ízélményeket fedezhessenek fel a tolmácsolásában. Olvassátok Dani Garcíával készült friss interjúnkat!

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...