r
Nosalty Logó

Almás-mézes-barackos gombóc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Almás-mézes-barackos gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A gombóchoz

A tölelékhez

A zsemlemorzsához

A tetejére

Összesen 1271 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A gombóchoz

A tölelékhez

A zsemlemorzsához

A tetejére

Összesen 11452 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A gombóchoz

A tölelékhez

A zsemlemorzsához

A tetejére

Összesen 185 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1408 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.2 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    1626 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 1271 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    223.8 g

Zsír

  • Összesen
    226.9 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12671.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    506 mg
  • Kálcium
    1521 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    840 mg
  • Foszfor
    3065 mg
  • Nátrium
    6645 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2179.8 g
  • Cukor
    883 mg
  • Élelmi rost
    117 mg

VÍZ

  • Összesen
    2937 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2616 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    357 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1136 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1329 micro
  • α-karotin
    245 micro
  • β-karotin
    14630 micro
  • β-crypt
    1449 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2159 micro
Összesen 11452 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 185 Kcal

Hozzávalók

A gombóchoz

A tölelékhez

A zsemlemorzsához

A tetejére

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A sárgabarackokat megmossuk és kimagozzuk, ügyelve, hogy szét ne szedjük az egészet. Egy tálkában összekeverjük a mézet, a fahéjat és 2 csomag vaníliás cukrot. A barackokba -a mag helyére- kávéskanállal belecsorgatjuk a fahéjas mézet. Úgy rakosgatjuk le, hogy ne csurogjon ki belőle, míg elkészítjük a tésztát.
  2. Egy tálba átszitáljuk a lisztet, és hozzáadjuk az áttört, langyos burgonyát, a citromlével meglocsolt, meghámozott, lereszelt almákat, a tojást, a vajat, sót, 2 csomag vaníliás cukrot, és összegyúrjuk. A tálban hagyjuk.
  3. Az olajban megpirítjuk a zsemlemorzsát lassú tűzön, hogy oda ne kapjon, állandó kevergetéssel, figyelve. Hozzáadjuk a 10 dkg porcukrot, készre pirítjuk, és lehúzzuk a tűzhelyről.
  4. Egy széles fazekat háromnegyedig töltünk vízzel, és fél tk sóval felforraljuk (nekem 10 literes a fazekam).
  5. Egy tányérba szórjuk a lisztet, és kicsit megszórjuk a deszkát, amire rakosgatjuk a gombócokat.
  6. A tálból kivesszük a tésztát, a tányérból a liszttel kicsit megszórjuk, ellapogatjuk, mert ragad a tészta. A töltelékes barackokat a közepére helyezzük, és gombóc formát alakítunk. Ha már nem annyira lobog a víz, belerakjuk a gombócokat. Kb. 20 percig fő, míg fel nem jönnek a víz felszínére. Közben 3-szor is óvatosan megkeverjük. Miután feljönnek a felszínre, elkezdenek táncolni a fazékban, még hagyjuk kb. 9 percig főni.
  7. Ahogy kiszedjük, rakjuk is a pirított zsemlemorzsa közé, és megforgatjuk benne. A tetejét vaníliás porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1481
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Almás-mézes-barackos gombóc
Smaragd konyha 149 recept

Szép nyári almákat szedtem a fáról. Finom édesek voltak. Az aznapi menüben sárgabarackos gombócot terveztem, és az almákból is tettem bele a tésztájába. Nagyon jól sikerült vele. Csak úgy táncoltak a forró, lobogó vízben :D  Hidegen is finom, érezni az alma zamatát a barackkal. Nagyon jól párosult.

Hozzászólások (1)

libaláb

Elkészítettem, finom, de semmi különleges. Viszont nagyon macerás volt a tésztával dolgozni, a megszokott gombócreceptemmel feleennyi ny?gl?dés van. Az almás ízt nem igazán éreztem, egyszer?en csak finom, és kész. Egyszeri kalandnak jó volt :)

Hozzávalók

A gombóchoz

A tölelékhez

A zsemlemorzsához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.