Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-mazsolás zabkeksz

Almás-mazsolás zabkeksz
Almás-mazsolás zabkeksz
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ötletet Hadarik Rita blogján találtam, és azonnal megtetszett. Átdolgoztam a saját ízlésemre, és már illatozott is a sütőben. Tartottam tőle, hogy a kókuszzsír miatt törni fog a tészta, de isteni lett.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zablisztet egy száraz teflon serpenyőben kicsit pirítjuk, de csak míg illatozni kezd, a színe ne változzon el.
  2. Az almát durva lyukú reszelőn lereszeljük
  3. Az összes alapanyagot robotgéppel összedolgozzuk, az almát és mazsolát is beledolgozva, fóliába csomagolva hűtőbe tesszük fél órára.
  4. A pihentetett tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, formákat szaggatunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 10 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33x2 cm
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 843
elküldve: 3
receptkönyvben: 77
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1823 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: tejmentes
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gyümölcsös zabkeksz, zabos keksz, almás zabkeksz mazsolával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

281
zabliszt 15 dkg
tönkölybúza liszt 10 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 3 dkg
kókuszzsír 8 dkg
tojás 1 db
alma 1 nagy db
gyümölcscukor 7 dkg
fahéj 1 teáskanál
mazsola 1 marék
sütőpor 1 teáskanál