r
Nosalty Logó

Nagyon mákos guba wok-ban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Matkovics Eszter
Nagyon mákos guba wok-ban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
wok
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1020 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3061 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 220 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2752 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    1270 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    665 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.4 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1020 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    102.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8255.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    3810 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    752 mg
  • Foszfor
    1994 mg
  • Nátrium
    1540 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466.1 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 3061 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kifliket felkarikázzuk.
  2. A tejet a vanilin-nel összekeverjük, és wok-ban elkezdjük melegíteni, majd a mákot és a cukrot összekeverjük.
  3. Mikor már elég meleg (tehát,én beledugtam az ujjam és olyan fürdővíz hőmérsékletű),hozzáadjuk a mákot. Ekkor egy könnyen keverhető, de sűrű masszát kell kapnunk. Levesszük a lángot takarékra.
  4. Beleforgatjuk a kifliket több adagban.
  5. (A következő lépések nem fontosak, ezek nélkül is nagyon finom. Maximalistáknak ajánlott!) Előveszünk egy hőálló tálat,és belerétegezzük a hozzávalókat: egy réteg kifli, egy réteg meggy (én meglocsoltam a levével is,kb.2 evőkanállal tettem), míg el nem fogy. (Nekem maradt egy kevés mák, azt rátettem a tetejére.)
  6. Mikor elfogyott mindenünk, a mézzel megcsorgatjuk a tetejét. (Ez azért fontos, hogy szépen megpiruljon a teteje.)
  7. 20-30 perc alatt átsütjük, attól függően, hogy mennyire szeretnénk ropogósra sütni.
  8. Megesszük az egészet! :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3394
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon mákos guba wok-ban
Matkovics Eszter 22 recept

Imádjuk a mákos gubát, szerettem volna feldobni valamivel. Ennél könnyebb étel talán nem is létezik! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!