r
Nosalty Logó

Almás-mákos guba Schell Judittól és Kamarás Ivántól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Almás-mákos guba  Schell Judittól és Kamarás Ivántól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A kalácshoz

Az almás réteghez

A sodóhoz

Összesen 1278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A kalácshoz

Az almás réteghez

A sodóhoz

Összesen 5107 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A kalácshoz

Az almás réteghez

A sodóhoz

Összesen 175 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2362.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    1122 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.4 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 1278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116 g

Zsír

  • Összesen
    171.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9451.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    4488 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    819 mg
  • Foszfor
    2582 mg
  • Nátrium
    1312 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    797.6 g
  • Cukor
    583 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    827.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    697 micro
  • Kolin:
    1122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    460 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1636 micro
Összesen 5107 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A kalácshoz

Az almás réteghez

A sodóhoz

Elkészítés

A kalácshoz

  1. Az almát megmossuk, megpucoljuk és vékonyka szeletekre vágjuk. A szeleteket citromlével locsoljuk meg, hogy ne barnuljanak be, ez az ízének sem árt.
  2. Egy serpenyőben hevítsünk mézet, tegyük hozzá a szeleteket, fahéjjal és őrölt vagy apróra vágott, esetleg reszelt gyömbérrel puhulásig pároljuk össze. Nem kell, hogy nagyon puha legyen, mert utána még a sütőbe is tesszük majd.
  3. A kalácsot kis darabokra vágjuk és egy tálba tesszük. Egy lábasban elkezdjük melegíteni a tejet, beleöntjük a tojássárgáját és a mézet. Tehetünk bele vaníliás cukrot is az íze végett. Felforraljuk, majd félretesszük. A tejes keverékben megmártjuk a kalácsokat, majd egy hőállótálba tesszük.
  4. Egy másik tálban elkeverjük a porcukrot a mákkal, majd megszórjuk a kifliket, és átforgatjuk őket a tálban. Egy réteg mákos kalácsra teszünk egy réteg almát, majd ezt megismételjük. A guba tetejét teljesen fedje alma. Mindezek után 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a sodót.
  5. A tojássárgájákat simára keverjük a cukorral gőz fölött, majd hozzáöntjük a tejet, beleszórjuk a vaníliát (egy kikapart vaníliarúd magjait). Sűrűsödésig közepes fokon főzzük a krémet.
  6. Az elkészült mákos gubát a sodóval leöntve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7980
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Schell Judit és Kamarás Iván színészpárosa talán nem nyit éttermet a közeljövőben, de azért most hoztak nektek egy isteni mákos gubát, ami több egy egyszerű klasszikusnál. Akár csóró fősulis vagy, akár vérbeli háziasszony, ezt a fogást te is el tudod, és – hidd el – el is szeretnéd készíteni!

Hozzávalók

A kalácshoz

Az almás réteghez

A sodóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek