r
Nosalty Logó

Intelligens krémes- Sült madártej 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Intelligens krémes- Sült madártej 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 699 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4195 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 699 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    195.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3657.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1388 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    937 mg
  • Nátrium
    1060 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.4 g
  • Cukor
    381 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2012 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    1174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1925 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1037 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1975 micro
Összesen 4195 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk apránként a lisztet, a vaníliás cukrot és a tejet. Végül belekeverjük a tojások felvert habját.
  3. Vékonyan kivajazunk egy tepsit.
  4. A masszát beleöntjük a tepsibe, amit hideg sütőbe teszünk és ekkor 250 fokra kapcsolva 15-20 percig, majd 150 fokra levéve 70-80 percet hagyjuk sülni. A sütőt sülés közben nem szabad kinyitni!
  5. A megsült krémesünket hagyjuk kihűlni és ezt követően szeleteljük.
  6. Hűtőben lehűtve, porcukorral meghintve tálaljuk. (Aki ennyit nem tud várni, langyosan is fogyaszthatja:)
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X40
  • Sütés ideje: 95 perc
  • Receptkönyvben: 602
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 74599
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 27.

Ajánló

Langyosan is fogyasztahtó, de hűtve igen kiváló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mit is jelent, ha egy sütemény intelligenciával van megáldva? Talán azt, hogy megkímél minket a tésztagyúrás, a krémfőzés és a habkészítés munkálataitól. Az igen gyorsan összeállítható massza sülés közben átalakul, alulra kerül a tészta rész, arra a krémes réteg, majd a habos rész következik, végeredményként egy mutatós süteményt kapunk. Egykét szóból összekeverhető, talán a sütés tart kicsit sokáig, de megéri.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!