Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliapudingos házi krémes

Vaníliapudingos házi krémes
Vaníliapudingos házi krémes
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig szerettem volna tudni a cukrászdai krémes receptjét. Sajnos nem sikerült megszereznem. A szomszéd néni jóvoltából hozzájutottam ehhez.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztából 2 lapot sütünk.
  2. Az egyik lapot 12 kockára kockázzuk, félretesszük.
  3. A tojásfehérjét 20 dkg porcukorral kemény habbá verjük.
  4. 5 dl hidegvízben elkeverjük a 3 pudingot, vaníliás cukrot, és az 5 dkg porcukrot.
  5. 5 dl vizet felforralunk, és az előző masszát hozzákeverjük, öszefőzzük sűrűre. Még melegen ehhez hozzákeverjük a tojásfehérjét.
  6. Az egész lapra rásimítjuk a krémet, majd rárakosgatjuk a felkockázott kockákat.
  7. Legalább fél napra a hűtőbe rakjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 34x22x4 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 39 143
elküldve: 4
receptkönyvben: 224
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgi1213

Mióta szakács: 2011.11.05.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes, vaníliás krémes, leveles házi krémes

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Baki Erzsebet
Baki Erzsebet Thu, 2012-02-09 13:59

Én a tojások sárgáját kikavarom kevés cukorral és a pudingal, tejjel főzöm a krémet.A kihült krémre tejszinhabot teszek,majd rámorzsolom a 2. lapot.Igy könnyebb szeletelni ,nó meg enni is.

kelemen erzsebet
kelemen erzsebet Mon, 2012-02-06 21:15

A tojássárgájából készült krémmel nekem soha nem lett olyan jó tartású, és könnyen szeletelhető a krém, mint ezzel a módszerrel. Úgyhogy én is így készítem a krémest, kicsit más arányokkal ugyan (1,2 liter víz, 12 tojás fehérje,15 dkg cukor, 5 csomag pudingpor) de a családom nagyon szereti. A tojássárgájából nagyon finom csöröge készíthető, ami el is fogy, mire a krémes megszilárdul.
Szerintem így jó a recept, ahogy van.

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Mon, 2012-02-06 22:03

Szia Erzsébet!Örülök,hogy egyetértesz velem!Tojássárgával nem készítettem mivel így ízlik nekünk.Biztosan finom a te módszereddel is,legközelebb kiprobálom.Köszönöm a tippet!Üdv:Olgi

Swampi
Swampy / Swampi Sun, 2012-02-05 13:23

ez nagyon finom így, mi is így csináljuk. Ez a fehérjék felhasználásának tökéletes módja, én ugyanis sajnálom kidobni amikor valamibe csak a sárgája kell. Fagyasztóban gyűjtöm egy műanyag dobozban, rá van írva mennyi van benne. :) 9-12 tojás fehérjével szoktam csinálni. :)

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Sun, 2012-02-05 10:57

Puding? Víz? És a tojássárgájával mi lesz (az eredetinek a krémje abból készül...)??Hát lehet h a
"krémes" egy fajta változata, de semmi esetre sem házi...

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2012-02-05 13:38

Azért hívják úgy, jól megkülönböztethetően, a magad fajták miatt, hogy VANÍLIAPUDINGOS. És ha otthon készíted mindenképpen házi lesz.
Ha tojásból készültet szeretnél, olyat is találsz. Ez nem olyan. Ezért hívják másképp.
Olgi, annyiban igaza van, hogy a tojássárgájából nem bundáskenyeret kell csinálni, hanem tessék szépen abból főzni az eredeti vaníliapudingot. Azért van. Tojás, tej, keményítő, cukor, vanília. És kész is. Na, akkor már igazi krémesről beszélünk. :-)

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Sun, 2012-02-05 15:11

Üdv Gargoyle!Egyetértek Önnel ami az elnevezést illeti.A Nosalty nevezte át.Az igazi krém receptet viszont nagyon köszönöm!Megtisztelne ha megadná a hozzávalók mennyiségeit.Tovább szép napot!Olgi

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Sun, 2012-02-05 11:17

Szia!Nos én így kaptam a receptet...Ez szerint szoktam készíteni!A tojások sárgájából bundás kenyeret is lehet készíteni kis tej hozzá adásával.De házi tésztát is lehet nyújtani...Szép napot!

702
leveles tészta 1 csomag
vaníliás pudingpor 3 tasak
porcukor 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojásfehérje 10 db
víz 10 dl
porcukor 2 ek