Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Isteni szelet

Isteni szelet
Isteni szelet
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (41)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édes-szájúaknak ajánlom.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tojáshabhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta elkészítése:

  1. A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük. Kanalanként hozzáadjuk a langyos vizet, majd a lisztet, amelybe előzőleg elkevertük a sütőport.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztát, és előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Krém elkészítése:

  1. A tejből és lisztből sűrű pépet főzünk a vaníliás cukorral. Hűlni hagyjuk.
  2. A margarint a porcukorral habosra keverünk, elkeverjük a kihűlt péppel.
  3. Hozzáadjuk a darált diót, a kakaóport, a citromlevet, és 1-2 ek rumot (ezt lehet ízlés szerint).
  4. Az elkészült krémet egyenletesen a tésztára kenjük.

Tojáshab elkészítése:

  1. A tojásfehérjéket gőz felett elkezdjük felverni, amikor kezd keményedni, fokozatosan hozzá adagoljuk a porcukrot, majd teljes keményedésig verjük.
  2. Egy kissé kihűlve a krém tetejére kenjük. Végül tortadarával megszórjuk.
  3. Fontos, hogy másnap szeleteljük!

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 36x27 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 168 920
elküldve: 13
receptkönyvben: 1 636
elkészítve: 30/52
Facebookon megjelent: -

szakács

Panini

Mióta szakács: 2009.09.26.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rumos-diós szelet tojáshabbal, tojáshabos-rumos-diós sütemény

Hozzászólások (41)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

neane
neane Sat, 2015-05-02 15:56

Koszonom hogy foltoltotted ezt a receptet tokeletes lett.A hutoben var hogy holnap ebed utani nasi legyen.

zsoltesviki
zsoltésviki / zsoltesviki Wed, 2013-10-23 13:31

Ez most vagy az én hibám vagy nem pontos a recept. Soha nem lett nekem a tojásfehérje kemény. Először nem fel kéne verni külön a fehérjét és ugy bele a cukrot????????? Mert a recept nem így fogalmaz....REmek a vagyontérő kókuszvirágcukromat dobhatom a szemétbe....

iliameli
Panini / iliameli Wed, 2013-10-23 14:46

Akkor kell hozzáadni a cukrot (fokozatosan), amikor már kezd keményedni a hab. Ebben a receptben gőz felett kell felverni a tojásfehérjét. Nem tudom mennyire lehetsz gyakorlott a sütésben, de ha ennyire nem vagy biztos a dolgodban, ne a "vagyont érő kókuszvirágcukorral" csináld. Én viszont nem vagyok kezdő, és hidd el, hogy a recept tökéletes, és már nem először sütöttem meg a sütit.

zsoltesviki
zsoltésviki / zsoltesviki Wed, 2013-10-23 16:26

Csakhogy ez ami leirtal nem szerepel a leirasban jobb lenne ha megnezned! Aztan meg nem kerdes h en mennyire vagyok gyakorlott mert ha valaki ide receptet feltesz annak az lenne a lenyege h mas-akar viszonylag kezdo is el tudja kesziteni! A recept pontatlan. Egyebkent nem tartok mas cukrot itthon. A recept feltoltojet kernem tisztelettel h javitsa a pontatlansagot.

iliameli
Panini / iliameli Thu, 2013-10-24 12:58

A receptet módosítottam. Amúgy meg nem a kérdéseddel volt a baj, hanem amilyen stílusban előadtad...

Marticsi
Marticsi Sat, 2013-03-30 20:40

Én is megsütöttem ma, pici változtatás, a tésztába a fehérjét is beletettem, piskóta lett belőle, persze nem tettem annyi vizet hozzá. Tetejére tejszínhabot tettem! Nagyon fini süti lett! :D

krivan
krivan Sat, 2012-04-07 10:49

Kedves Panini!

Köszi a receptet. Kipróbáltam:
A krém nekem túl édes (bár ez ízlés kérdése), 20 dkg porcukor helyett mindenhová elég lenne 10-15 dkg. A sütési időre a hozzászólások alapján fokozottan figyeltem, hagyományos gázsütőben (8fokozat) 3-on sütöttem- kb 175-180 fokon, 20 perc után érezni lehetett, hogy ha folytatom leég az alja. Másnap szeltem fel, sajnos a tésztája száraz-félkemény lett, piskóta alappal teszek még egy próbát.

Szóllásné Tímea
Manóka / Szóllásné Tímea Mon, 2012-03-12 08:22

Kedves Panini!

Tegnap végre rászántam magam, hogy megsüssem.
Most már nagyon bánom amért elöbb nem tettem.
Hihetetlen sikerem volt, nagyon finom és még mutatos is lett.
A férjem csak annyit mondott:mikor sütök megint ilyent.
Nagyon köszönöm a receptet.

Üdv:Tímea

CuKoJbOjSo
CuKoJbOjSo Wed, 2011-12-21 10:18

Kedves Panini!!
Én még nagyon kezdő vagyok a konyha környékén,de a férjemnek ez a kedvenc sütije,így gondoltam belevágok!!
Most épp sül a piskóta,a krém kész ami isteni finom :)
A hab pedig még ezután jön,amitől kicsit tartok mert nekem a habos dolgok nem mindig sikerülnek!!

adyka01
Adyka01 / adyka01 Tue, 2011-12-13 17:54

Elnézésedet kérem de tudnál abban segiteni hogy hol kell receptet képpel feltölteni???

jani
jani Fri, 2011-04-22 13:12

Kedves Panini!Holnap elkészül a süti ,jól néz ki tuti hogy finom!

Menyeetke
Menyeetke Sun, 2011-04-17 15:04

Kedves Panini!
Ez tényleg az istenek eledele lehet...)) Nagyon csábító recept... Azt hiszem igen-igen hamar meg kell süssem, mert addig ezen jár az agyam. Köszönöm az ötletet. Szép Húsvétot!

iliameli
Panini / iliameli Sun, 2011-04-17 17:30

Kedves Menyeetke!

Sok sikert kívánok az elkészítéséhez.
Kellemes ünnepeket!

Panini

lona
Lona / lona Tue, 2011-01-11 21:54

Elkészítettem a sütit,jó lett. Viszont a megadott sütési idő túl sok,25-30 perc bőven elég és a tészta átsül és gyenge marad. Nem szabad,hogy száraz kemény legyen ennek az oka a sokáig való sütés.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-12-30 04:10

Jah es NAGYON KOSZONOM a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-12-30 03:59

Csaladunk kedvence, s el sem lehet rontani :P (aki szereti a habos, kremes feleket, annak tutti tetszenni fog)

deda
deda Fri, 2010-05-21 11:20

Ezt a sütit én is ismerem 1kis változtatással még Anyósomtól tanultam vagy 20éve.
A krémbe nem teszek kakaót és rumot sem így is finom .A tésztáját meg ha valakinek macerás elkészíteni sima piskóta is megteszi,annyi a bibi hogy így több tojás kell és még az 5 sárgája meg marad.
A habba én bele szoktam facsarni egy kis citrom levet (mag ne menjen bele).Ja és a habot nem csak azért kell gőz felett verni hogy eltartható legyen,hanem azért is mert különben összeesne és lefolyna a sütinkről. Üdv mindenkinek!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-04-09 17:53

Szia! Hát én nem szoktam írogatni - sajnos -, nem az erősségem. Most kaptam ezt a receptet, de annyira megtetszett, hogy már meg is sütöttem. Már csak a habot kell elkészíteni. A tésztája nagyon szép lett, a krém meg nagyon-nagyon finom - nekem -, kinyaltam a keverőtálat, akár a mosogatógépbe sem tegyem be. :) Nagyon sok köszönet érte!!! Ezután sűrűbben fogok jönni erre az oldalra, az biztos. Mégegyszer hálás köszönetem a finomságért!

iliameli
Panini / iliameli Fri, 2010-04-09 20:03

Kedves Lázár Istvánné!

Nagyon örülök, hogy sikert aratott a sütim! További jó sütést kívánok. Üdvözlettel: Panini

sztaniszilvi78
sztaniszilvi78 Fri, 2010-04-02 16:44

Szia megcsináltam ma a sütit nem tudom az normális hogy a tésztája kemény mint a kő?

iliameli
Panini / iliameli Fri, 2010-04-02 19:02

Egyáltalán nem szabadna keménynek lennie. Amúgy másnap kell szeletelni, talán visszapuhul a krémtől. Nekem mindig jól szokott sikerülni, úgyhogy nem tudom, mi lehetett a baj.

Andus54
Andus54 Thu, 2010-04-01 22:01

nagyon finom a süti de ha valaki nem tapasztalt akkor bizony oda égeti...én 180-fokon sütöttem kb-20-25 perc...

alomkep
Erika111 / alomkep Mon, 2010-03-29 08:50

Elkészítettem a sütit a hétvégén ! Nekem nem hőlégkeveréses a sütőm ,csak sima gázégős ,előmelegített sütőbe raktam a tésztát és 25 perc után!! közepes lángnál ki kellett vegyem a tésztát meg odaégett volna nagyon (így is le kellett vakarjam az alját :)
Összességében ,egy igen édes,mutatós süteményről van szó aki szereti az édeset annak ajánlom !
A tészta sütése figyelmet igényel ,ha nem hőlégkeveréses a sütőtök.
Köszönjük a receptet,üdv.Erika

Ildibildi
Ildibildi / Ildibildi Thu, 2010-03-25 19:51

Köszönöm a válaszod, nagyon jó hogy ílyen prcízen leírtad. El fogom készíteni! Jó éjszakát!

Ildibildi
Ildibildi / Ildibildi Thu, 2010-03-25 15:54

Én is szeretném elkészíteni, de van itt egy "fejezet" -A tojásfehérjéket a porcukorral gőz felett keményre keverünk. Na ezt nem értem,mert még nem is csináltam.Megköszönném, ha leírnád,hogy kell ezt csinálni, mikor jó stb.És ha csak egyszerűen felverem a fehérjét a porcukorral?Mi a 2 között a különbség?

iliameli
Panini / iliameli Thu, 2010-03-25 19:15

Szia Ildibildi!

Egy fazékban teszek fel vizet forrni, majd rakok a tetejére egy lábast, ami éppen beleillik, úgy hogy nem éri el a forrásban levő vizet. Mivel az a lényeg, hogy a vízgőz felett verjük a tojásfehérjét. Gépi habverővel elkezdem verni. A víz forrásától számított 5-6 perc biztosan kell neki, de egyébként látni fogod, ha kész van, mert nagyon szép fényes lesz a hab, az állaga pedig olyan, hogy késsel vágni lehetne. Vigyázz, nehogy túlfőzd, mert kezelhetetlen lesz, hamar dermed és rücskös lesz a süti tetején.
Ha simán felvered a fehérjét a porcukorral, akkor az nyers marad, és nem tudod szépen szeletelni. Egyébként meg a nyers tojás, akár milyen friss, veszélyes lehet a bacik szempontjából.
Remélem tudtam segíteni. Jó sütést kívánok! Panini

BiGe
BiGe / BiGe Thu, 2010-03-25 12:50

Szia Panini ....
Ez lett a masodik recept a receptkonyvembe :)
A kozeljovoben megsutom :)

BiGe
BiGe / BiGe Thu, 2010-03-25 12:31

Ez nagyon jol nez ki :)
Megsutom :)
Csak van egy kis gond...
Mar most megennem :)

iliameli
Panini / iliameli Thu, 2010-03-25 12:35

Kedves BiGe!

Próbáld ki! Tényleg nagyon finom! Férjem kedvence, de az egész család rájárt. Hamar elfogyott. Üdv. Panini

ariel76
ariel76 / ariel76 Thu, 2010-03-25 10:47

Szia Panini
Erre nekem is megjött az étvágyam. Már be is ütemeztem hétvégére.
Szia ariel76

1438
tojássárgája 5 db
porcukor 15 dkg
víz 10 ek
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
margarin 20 dkg
porcukor 15 dkg
tej 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
vaníliás cukor 1 csomag
dió 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
rum 2 ek
tojásfehérje 5 db
porcukor 25 dkg
csokoládédara 1 ek