r
Nosalty Logó

Almás-fahéjas-mandulás tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-fahéjas-mandulás tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához (8-9 db-hoz)

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1164 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához (8-9 db-hoz)

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3492 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához (8-9 db-hoz)

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 1164 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    149.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    894 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2063.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1014 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.2 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    513.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    575 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1098 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    884 micro
Összesen 3492 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

A tésztához (8-9 db-hoz)

A töltelékhez

  • 2 nagy db alma (vagy 3 kisebb, héj nélkül, reszelve)
  • 5 dkg vaj (vagy margarin, szobahőmérsékletű)
  • 1 teáskanál fahéj (púpozott)

A tetejére

Elkészítés

A tésztához (8-9 db-hoz)

  1. A tejet langyosra melegítjük, beleszórjuk a szárított élesztőt és 1 teáskanál cukrot. Kicsit állni hagyjuk, hogy "felfusson".
  2. A lisztet, a maradék cukrot, a puha vajat/margarint, a tojásokat és a tejes élesztőt összedagasztjuk egy tálban, majd letakarjuk, és 1 órát kelesztjük.
  3. Amíg a tészta kel, a reszelt almát a vajjal, a cukorral és a fahéjjal összekeverjük, és hűtőbe tesszük.
  4. Előmelegítjük a sütőt. A tésztát kicsit átgyúrjuk, és kinyújtjuk vékonyra (kb. 3-5 mm vastagra). Megkenjük az almás töltelékkel, lágyan feltekerjük, majd kis trapézokat (háromszögeket) vágunk belőle. A lényeg, hogy a rövidebb felén is legyen egy kis "talpa". Kb. 8-9 db lesz belőle, attól függ, mekkorára vágjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük a tetejét tojássárgával, megszórjuk a kristálycukorral és a mandulával, majd megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3252
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 29.

Ajánló

Másnap is finom puha, aki szereti tehet rá csokiöntetet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy hasonló receptet találtam itt nemrég, ha jól emlékszem pillangó néven. Aztán megtaláltam a régi barátoktól kapott receptek között kicsit másképpen. Gyorsan megvan, nem kell órákat dagasztani, és másnap reggelire isteni finom puha, omlós. :)

Hozzávalók

A tésztához (8-9 db-hoz)

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!