Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-fahéjas-mandulás tekercs

Almás-fahéjas-mandulás tekercs
Almás-fahéjas-mandulás tekercs
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy hasonló receptet találtam itt nemrég, ha jól emlékszem pillangó néven. Aztán megtaláltam a régi barátoktól kapott receptek között kicsit másképpen. Gyorsan megvan, nem kell órákat dagasztani, és másnap reggelire isteni finom puha, omlós. :)

hozzávalók / 3 adag

A tésztához (8-9 db-hoz)

A töltelékhez

  • 2 nagy db alma (vagy 3 kisebb, héj nélkül, reszelve)
  • 5 dkg vaj (vagy margarin, szobahőmérsékletű)
  • 4 ek porcukor
  • 1 teáskanál fahéj (púpozott)

A tetejére

ajánlat

Másnap is finom puha, aki szereti tehet rá csokiöntetet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A tejet langyosra melegítjük, beleszórjuk a szárított élesztőt és 1 teáskanál cukrot. Kicsit állni hagyjuk, hogy "felfusson".
  2. A lisztet, a maradék cukrot, a puha vajat/margarint, a tojásokat és a tejes élesztőt összedagasztjuk egy tálban, majd letakarjuk, és 1 órát kelesztjük.
  3. Amíg a tészta kel, a reszelt almát a vajjal, a cukorral és a fahéjjal összekeverjük, és hűtőbe tesszük.
  4. Előmelegítjük a sütőt. A tésztát kicsit átgyúrjuk, és kinyújtjuk vékonyra (kb. 3-5 mm vastagra). Megkenjük az almás töltelékkel, lágyan feltekerjük, majd kis trapézokat (háromszögeket) vágunk belőle. A lényeg, hogy a rövidebb felén is legyen egy kis "talpa". Kb. 8-9 db lesz belőle, attól függ, mekkorára vágjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük a tetejét tojássárgával, megszórjuk a kristálycukorral és a mandulával, majd megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 134
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Solya78

Mióta szakács: 2011.07.03.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás-fahéjas-mandulás kelt tészta, almás kelt tekercs fahéjjal és mandulaforgáccsal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Timancs
Timancs Fri, 2011-09-02 13:33

Megcsináltam ám!!!! És mindenkinek csak ajánlani tudom!
Nagyon szép is lett, sőt ez is egy olyan süti ami másnap még finomabb!
Köszi Solya78!
Sőt túlgondoltam a receptedet, legközelebb a tésztát cukor nélkül gyúrom be és pirított káposztával fogom elkészíteni!
Előre tudom, hogy úgy is isteni lesz!

Solya78
Solya78 / Solya78 Tue, 2011-08-30 17:55

Megéri, másnap, harmadnap is puha, lágy. Én 2 nap alatt 2x sütöttem meg. :)) Nem fogsz csalódni.

Timancs
Timancs Tue, 2011-08-30 14:13

Na én ezt ma kipróbálom! Alig várom, hogy hazaérjek! :-)

1165
tej 1.2 dl
cukor 3 ek
instant élesztő 1 tasak
vaj 8 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
finomliszt 40 dkg
alma 2 nagy db
vaj 5 dkg
porcukor 4 ek
fahéj 1 teáskanál
tojássárgája 1 db
cukor 3 ek
mandulapehely 4 dkg