r
Nosalty Logó

Almás-diós kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dina79
Almás-diós kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Összesen 989 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Összesen 5932 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Összesen 166 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 989 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.5 g

Zsír

  • Összesen
    225.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4545.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    1014 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    646 mg
  • Foszfor
    2209 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    878.2 g
  • Cukor
    321 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    1724.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    958 micro
  • Kolin:
    872 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    222 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1552 micro
Összesen 5932 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 166 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ízesítjük cukorral, fahéjjal és gyömbérrel. Egy lábasba tesszük, és megpároljuk, majd kihűtjük.
  2. Amikor az alma kihűlt, hozzákeverjük a darált diót, megkóstoljuk, és az említett hozzávalókkal ízesítjük, ha szükséges.
  3. A tészta készítéséheza tejbe beletesszük a cukrot és meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
  4. A tészta többi hozzávalóját egy tálba kimérjük, hozzáöntjük a felfutott élesztős tejet, és gyenge tésztává gyúrjuk.
  5. A kidagasztott tésztát1 óráig langyos helyen kelesztjük.
  6. Amikor a tészta megkelt 6 egyenlő részre osztjuk, a cipókat egyenként téglalap alakúra nyújtjuk,megkenjük a töltelékkel, majd szorosan feltekerjük.
  7. 3-3-at összefogunk, és összefonjuk.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és további30-40 percig kelesztjük.
  9. Ezután megkenjük a tészta tetejét felvert tojással, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5239
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hogy kerül az alma a kalácsba? Sok almát kaptunk, így elkezdtem gondolkozni, mit készítsek a kompót és a lekvár mellett. Így jött az ötlet, miért ne lehetne egy kalács almás is, mellé pedig a dió már eleve természetes volt. A tészta az ostoros-kakaós kalácsom receptje szerint készült, mert ebben a receptben sosem csalódom! A végeredmény mindig pihe-puha tészta, ami nagyon hamar elfogy. Most először próbálkoztam a kalácsot nem szokványos formában megsütni, ezért a képen nem a hagyományos 3 fonásos technika szerint készült kalács látható. Érdekes kísérletezni, hogyan, milyen technika szerint tekerjük, csavarjuk a kalácsot. És izgalmas a várakozás, vajon mi sül ki belőle? :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.