Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyfa kalács nyultanti konyhájából

Karácsonyfa kalács nyultanti konyhájából
Karácsonyfa kalács nyultanti konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nővéremnél láttam először ezt a kalácsot. Igazi vendégváró étel, kiadós, na és nem kicsit látványos. Garantált a siker, mert az íze is rendkívül finom. Igazán illik a karácsonyi ünnepekhez, főleg, ha a bejgli már egy kicsit unalmasnak tűnik. Nem kell hozzá nagy szakácstudomány, igazán egyszerűen elkészíthető.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

A tésztát kenyérsütőben is elkészíthetjük. Ilyenkor a nedves hozzávalókat tesszük alulra, majd rá a szilárd alapanyagokat. Dagasztó és kelesztő programra állítjuk be.

A töltelék hozzávalóit ízlésünknek megfelelően variálhatjuk, tehetünk bele akár mákot, mazsolát is.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A tej felét meglangyosítjuk, beleteszünk 1 evőkanál kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Amikor megkelt, összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal, a tej többi részével és a sóval. Jól kidagasztjuk, és fél órát kelesztjük.
  3. A kelesztés végeztével a tésztát három egyenlő részre osztjuk, és háromszög formájúra nyújtjuk. A háromszög méreténél vegyük figyelembe a tepsi méretét, amelyben sütni fogjuk.

A töltelékhez

  1. A diót ledaráljuk és a cukorral összekeverjük.
  2. Az első, háromszög alakúra nyújtott tésztát a kikent, liszttel meghintett tepsibe fektetjük. Megkenjük a lekvárral, és megszórjuk a cukros diókeverék felével.
  3. Ráfektetjük a következő háromszöget, amelyet előbb megkenünk a kakaóporral, majd rászórjuk a dió másik felét. Lefedjük a harmadik, háromszögre nyújtott tésztával.
  4. A tészta alján kivágjuk a fa törzsét, majd a többi részt a törzsig bevagdossuk, és az így kapott csíkokat egyenként megcsavarjuk. Ha elkészültünk, tojássárgájával megkenjük.
  5. Sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Ha nagyon barnul a teteje, alufóliával vagy sütőpapírral takarjuk le.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 043
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diós-lekváros kalács, karácsonyi kalács, ünnepi kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1054
finomliszt 100 dkg
tojássárgája 5 db
porcukor 10 dkg
tej 5 dl
napraforgó olaj 4 ek
élesztő 5 dkg
cukor 1 ek
sütőpor 1 csomag
1 csipet
dió 30 dkg
cukor 10 dkg
lekvár/ dzsem 15 ek
cukrozatlan kakaópor 8 dkg
tojássárgája 1 db