r
Nosalty Logó

Karácsonyfa kalács nyultanti konyhájából

nyultanti
Karácsonyfa kalács nyultanti konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1054
Kalória
25.5g
Fehérje
162.9g
Szénhidrát
36.4g
Zsír
40.4g
Víz
162.8g
Koleszterin
10.5g
Élelmi rost
48.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1054 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 8439 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 323 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1238 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    162.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 1054 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204 g

Zsír

  • Összesen
    291.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    163 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9904.2 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    444 mg
  • Kálcium
    2226 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    1136 mg
  • Foszfor
    4588 mg
  • Nátrium
    1411 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1303.3 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    84 mg

Víz

  • Összesen
    323 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1180 micro
  • Kolin:
    1262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    445 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1550 micro
Összesen 8439 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 323 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tej felét meglangyosítjuk, beleteszünk 1 evőkanál kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Amikor megkelt, összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal, a tej többi részével és a sóval. Jól kidagasztjuk, és fél órát kelesztjük.
  3. A kelesztés végeztével a tésztát három egyenlő részre osztjuk, és háromszög formájúra nyújtjuk. A háromszög méreténél vegyük figyelembe a tepsi méretét, amelyben sütni fogjuk.

A töltelékhez

  1. A diót ledaráljuk és a cukorral összekeverjük.
  2. Az első, háromszög alakúra nyújtott tésztát a kikent, liszttel meghintett tepsibe fektetjük. Megkenjük a lekvárral, és megszórjuk a cukros diókeverék felével.
  3. Ráfektetjük a következő háromszöget, amelyet előbb megkenünk a kakaóporral, majd rászórjuk a dió másik felét. Lefedjük a harmadik, háromszögre nyújtott tésztával.
  4. A tészta alján kivágjuk a fa törzsét, majd a többi részt a törzsig bevagdossuk, és az így kapott csíkokat egyenként megcsavarjuk. Ha elkészültünk, tojássárgájával megkenjük.
  5. Sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Ha nagyon barnul a teteje, alufóliával vagy sütőpapírral takarjuk le.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nővéremnél láttam először ezt a kalácsot. Igazi vendégváró étel, kiadós, na és nem kicsit látványos. Garantált a siker, mert az íze is rendkívül finom. Igazán illik a karácsonyi ünnepekhez, főleg, ha a bejgli már egy kicsit unalmasnak tűnik. Nem kell hozzá nagy szakácstudomány, igazán egyszerűen elkészíthető.

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...