Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almaleves kicsit másként

Almaleves kicsit másként
Almaleves kicsit másként
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran készítek almalevest, télen melegen, nyáron hidegen fogyasztjuk, mindenhogyan finom. Ebben a változatban a finomlisztet zabpehelylisztre, a tejfölt pedig natúr joghurtra/kefirre cseréltem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát alaposan megmossuk, kimagozzuk, meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk.
  2. Feltesszük főni körülbelül 2 liter vízben a fahéjjal és a szegfűszeggel együtt. Hozzáadjuk a cukrot és a sót is.
  3. A zabpehelylisztet és a natúr joghurtot vagy kefirt csomómentesre keverjük.
  4. Ha az alma megpuhult, hőkiegyenlítést végzünk, azaz a lisztes keverékhez 1 merőkanálnyi mennyiséget teszünk az alma főzővizéből, alaposan kikeverjük, majd az egészet hozzáöntjük az almához.
  5. Forrás után még körülbelül 2 percig főzzük. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 526
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

bonbonka

Mióta szakács: 2020.04.27.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

159
alma 80 dkg
szegfűszeg 10 db
fahéj 1 kávéskanál
joghurt 2 dl
zabpehelyliszt 1 evőkanál
cukor 2 ek
1 csipet
víz 20 dl