Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alma pongyolában kicsit másképp

Alma pongyolában kicsit másképp
Alma pongyolában kicsit másképp
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kertünkben kétféle alma is termett - ezeket próbalom (legalábbis részben) változatosan feldolgozni. Így került elő a házi recepttárból Anyósom receptje, mely az ú.n. "bundás alma" elkészítésének egyszerű, finom és alacsonyabb zsírtartalmú változata.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lehetőleg azon frissen, vagy langyosan tálaljuk. Szórjuk meg az adagokat fahéjas porcukorral és nyomjunk rá egy csík tejszínhabot. Kellemetes nassolást kívánok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit keverjük ki csomómentesre. Kicsit sűrűbb legyen, mint a palacsintatészta. Hagyjuk állni, mialatt előkészítjük az almát.
  2. Hámozzuk meg az almákat, és uborkagyalu segítségével szeleteljük fel hajszálvékonyra. Borítsuk bele a tésztába, és keverjük jól össze.
  3. Kevés olajat forrósítsunk fel egy közepes teflon serpenyőben, és egy merőkanálnyi almás tésztát öntsünk bele. Süssük ki, mint a palacsintát. Ismételjük meg ezt, míg el nem fogy a tészta. A serpenyőt tartsuk jó forrón, és minden újabb palacsinta alá épp, hogy csak pici olajat tegyünk, és várjuk meg, amíg ez jól felforrósodik.
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 478
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bundás alma, bundázott alma, alma tésztában

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

611
alma 3 közepes db
finomliszt 30 dkg
tej 2 dl
ásványvíz 1 dl
tojás 1 db
1 csipet
napraforgó olaj 6 ek
porcukor 6 púpozott ek
fahéj 0 ízlés szerint
habtejszín 2 ml