adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
40 dkg burgonya
-
1 db tojás
-
1 tk fűszerpaprika
-
0.5 kk cayenne paprika
-
1 kávéskanál római kömény
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
129
Kalória
4.1g
Fehérje
17.7g
Szénhidrát
4.9g
Zsír
93.8g
Víz
65g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
898.5mg
Cukor
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
129
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
386
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
82
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 93.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
129
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 195 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 529.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 271 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 53 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 281.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 181 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 250 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 322 micro
Összesen
386
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 112.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 59.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
82
kcal
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
- A burgonyát összetörjük, hozzákeverjük a tojást és a fűszereket, a tetszőleges felaprított zöldfűszert.
- Maréknyi golyókat gyúrunk belőle, majd két tenyerünk között ellapítjuk kb. 1-1,5 cm-re, és egy tálcára tesszük, hűtőben pihentetjük fél órát.
- Egy serpenyőt felhevítünk, benne kis olívaolajon felmelegítjük a vajat, és a burgonyás korongokat mindkét oldalukon pirosra sütjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Főzés ideje: 15 p
- Sütés ideje: 6 p
- Tepsi mérete: 26x26
A mai gránátalmás kacsánkhoz ez volt a köret. Váncsa István "Lakoma" című könyvében bukkantam rá.